Alles wat vanuit het offer voortkomt is sterk en wij hebben hier verschillende voorbeelden van, zoals die van Simson, die sterk was omdat hij geboren werd vanuit het offer van zijn moeder…
Hoe komt het dat niemand in staat was om Abraham van Sara te scheiden, Isaak van Rebekka, Jakob van Rachel of Bp. Macedo van Mw. Ester of zelfs ikzelf van mijn eigen geliefde vrouw? Omdat de oorsprong van de relaties van al deze koppels het Altaar was, oftewel, het offer.
Velen investeren veel geld in hun bruiloft, waarbij ze zelfs schulden maken, hun verbintenis duurt echter niet voor een lange tijd en in veel gevallen hebben ze niet eens genoeg geld om de gecreëerde schuld af te betalen.
De waarheid is dat deze koppels in de bruiloft hebben geïnvesteerd, maar niet in het Altaar en alle relaties die niet vanuit het Altaar voortkomen, wat het offer is dat wij vrijwillig aan God maken, en ook de onvoorwaardelijke overgave aan onze toekomstige partner, heeft geen lange houdbaarheid.
Alle relaties die vanuit het Altaar voortkomen hebben de zegel van de garantie voor het geluk voor het koppel, daarom duren ze voor eeuwig, oftewel, tot de dood hun scheidt.
Jakob kwam bij de put en toen hij Rachel zag, wachtte hij niet op de andere herders om hem te helpen, hij ging en deed alles zelf, dat wil zeggen, hij verwijderde de steen, naam het touw en emmer, schepte water, gaf de dieren te drinken, enz.
Jakob wilde en hoefde geen vrouw te hebben, omdat hij al Lea had. Hij wilde het geluk in zijn liefdesleven, daarom offerde en werkte hij 14 jaar van zijn leven om de bruidsschat voor Rachel na te komen.
De Heilige Geest openbaarde Jakob: “Het is bij deze put!”. En vandaag openbaart de Heilige Geest ook aan Zijn Volk dat het deze put is waar uw geluk te vinden is, en naar deze Put (Jezus) zullen wij gaan om de juiste persoon voor u te vinden zodat u gelukkig kunt worden!
Sommige mensen maken de fout door de volgende gedachte te voeden of uit te spreken: “Ik ben alleen geconcentreerd op mijn geestelijk leven”. Maar het geestelijke leven is sterk verbonden met het liefdesleven. Daarom zal een persoon geen sterke relatie met God kunnen hebben, als hij niet sterk is in zijn liefdesleven.
Vergeet de volgende berekening niet:

Geestelijk + LIEFDE + Gezondheid + Familie + Financiën = Totale Overwinning

Bp. Júlio Freitas
Lees ook:
{slide=Ben je gelukkig in de liefde?}
“Het is niet goed dat de mens alleen zij!”, dat was de grote conclusie die God trok over de mens. En velen leven in deze eenzaamheid, sommigen zelfs terwijl ze in een relatie zitten. Wie hier al door heen gegaan is kan garanderen dat een “slecht huwelijk” veel erger is dan alleen blijven.
Veel stellen hun liefdesleven uit, ze verontschuldigen zich door hun tijd aan hun studies, carrière of een zogenaamd succes te besteden, alsof de liefde een belemmering was of op stand-by gezet kon worden.
Anderen trouwen met de eerste persoon voor wie ze wat voelen, omdat ze niet alleen willen blijven. En het is helaas meer dan eens gebleken dat velen hun geloof verliezen vanwege het liefdesleven. Vanwege al deze redenen zullen wij naar Israël gaan, in het bijzonder naar de Put van Jakob, met een missie: de situatie in het Liefdesleven Op te Lossen!{/slide}