prision-706x410Hallo bisschop Macedo!
Mijn naam is Serhiy Subotnii. Natuurlijk kent u mij niet, maar ik geloof dat, door de wil van God, het boek “In the Footsteps of Jesus”, dat door u werd geschreven, in mijn handen kwam.
Ik wil graag getuigen over wat er gebeurde toen ik dit boek ontving.
Ik ben geboren in een klein stadje genaamd Kertii, in Oekraïne. Ik groeide op in een normaal en gestructureerd gezin, maar na verloop van tijd kwam ik in aanraking met de slechte dingen van het leven.
Ik begon te stelen, drinken en verkeerde dingen te doen. Ik wist dat God bestond, maar toentertijd interesseerde dat mij niet. Vandaag de dag kan ik echter bevestigen dat Hij mij nooit is vergeten, maar ik was blind en doof voor Hem.
In 2003 werd ik veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ik zat met een andere jongeman in de cel. Daar zag ik die jongeman dagelijks de Bijbel lezen. Hij begon met mij over God te praten en ik begon geïnteresseerd te raken.
In het begin las ik de Bijbel als een gewoon verhaal, maar, beetje bij beetje begon ik de werkelijke betekenis van het Evangelie te accepteren en daar “accepteerde ik Jezus als mijn Redder”.
Maar, desondanks behield ik een haat in mijn hart jegens iemand. Dit duurde een lange tijd, totdat ik in 2010 werd gediagnosticeerd met tuberculose.
Toen ik me in deze situatie bevond, toonde God mij dat ik deze last uit mijn ziel moest verwijderen. Ik had de zekerheid dat het Jezus was die met mij sprak, omdat ik die persoon op datzelfde moment vergaf. Er viel een last van mijn schouders. Ik voelde een onverklaarbare vrede! Hierna begon ik meer na te denken over de doop in het water en het belang hiervan voor mijn leven, want het is een serieuze beslissing. Maar er was altijd iets dat mij tegenhield en ik had die beslissing nooit genomen.
Een paar dagen geleden kwamen de vrijwilligers van het UKGR Centrum hier in Oekraïne ons bezoeken. We konden, met toestemming, een groep verzamelen op de binnenplaats en een dienst hebben in een cel, iets dat voorheen heel moeilijk was. Toen de pastor ons een Woord gaf, was het opmerkelijk hoe God door hem sprak.
Omdat de vrijwilligers voor de bijeenkomst al de boeken hadden uitgedeeld in de cellen, bleef er slechts één over, die ik, Godzijdank, in handen kon krijgen.
Onze bijeenkomst was geweldig, want gewoonlijk brengen wij 23 uur opgesloten in een cel door, zonder het daglicht te zien. Toen ik terug was in de cel las ik op diezelfde avond uw boek “In the Footsteps of Jesus” uit, en God sprak heel sterk tot mij. Die nacht nam ik de beslissing om me bij de eerstvolgende bijeenkomst te laten dopen in het water.
Ik belde mijn vrouw en zij was heel erg blij. Ondanks dat ik hier al 13 jaar zit en ben veroordeeld tot levenslang, bestaat er een onverklaarbare blijdschap in mij, want ik ben me aan het voorbereiden op deze doop.
Ik dank God dat hij de vrijwilligers van het UKGR Centrum hierheen heeft gestuurd en dat zij geen krachten hebben gespaard om hun naaste te helpen.
Nu wachten we op de lancering van uw boek “Niets te Verliezen 1”, die zal plaatsvinden op 10 mei 2016.
Hartstikke bedankt bisschop, voor dit wonderbaarlijke werk dat het UKGR Centrum verricht!
Serhiy Subotnii*, een persoon veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf
Summa, Oekraïne
(*) Op de foto: de eerste man die de krant vasthoudt.
2c49bd09-64cb-4c0c-9c57-0634bec923f5
 
Met dank aan: bisschop Júlio Freitas