Het Lelijke Eendje

Ik weet heel goed wat het betekent om het lelijke eendje te zijn. Ik heb dit ervaren in mijn tienerjaren, onder mijn klasgenoten, collega’s en zelfs in de kerk waar ik mijn Heer en Redder heb leren kennen.
Godzijdank voor mijn simpele afkomst en lage middenklasse. Als ik dat niet had gehad, dan zou alleen God weten waar ik vandaag de dag zou zijn. Ik kende heel goed de last van gebrek hebben aan veel dingen. Aan de andere kant, kende ik de waardes van een nederig leven, vooral wanneer het de waardigheid van een woord betreft. Mijn ouders waren mijn helden in deze wereld.
Veel later, heeft dit mij geholpen om in het Woord van God te geloven. Als ik waarde hechtte aan het woord van mijn ouders, ondanks het feit dat ze gebrekkige mensen waren, stel u zich dan het Woord dat uit de mond van God kwam voor.
Vandaag de dag, wanneer ik haveloze mensen zie, degenen die lijden, onrechtvaardig behandeld worden en verlaten zijn, dan herinner ik me aan mijn verleden. Ik was geen haveloze persoon, omdat mijn ouders ons nooit het nodige lieten ontbreken voor onze opvoeding.
Maar de waarheid is, dat ik me alleen mens voelde en geen lelijk eendje, wanneer ik thuis was.
Ik zeg dit tegen u, mijn vriend, die zich alleen en verlaten voelt.
Misschien voelt u zich op dit moment genegeerd, leeg, triest en alsof de grond onder uw voeten is verdwenen.
Jezus kwam voor mensen zoals u en mij: lelijke eendjes van dit leven. Simpele en verdwaalde mensen die, boven alles, nederig zijn van geest. Hij heeft mij gevonden en zeker weten vindt Hij u op dit moment.
Ik weet niet eens waarom ik deze zinnen aan u schrijf.
Maar ik geloof dat Zijn Geest mij heeft aangeraakt en mij nu gebruikt om u aan te raken.
Het maakt niet uit wat u deed of niet heeft gedaan; of u een wagonlading zondes heeft, noch uw triest en leeg verleden. Het maakt niet uit wat anderen over u denken…
Wat echt belangrijk is, is wat Hij over u denkt.
Hij houdt van u en toont dit door uw binnenste te vervullen.
Weet u wat? Hij vindt u nu!
Terwijl u deze tekst aan het lezen bent, doet de Geest van Jezus de last van uw schulden, beschuldigingen, zondes of het verleden op de aarde vallen.
Uw gedachtes veranderen, uw leegte wordt vervuld.
Een nieuwe dag breekt aan. Het verdriet maakt plaats voor blijdschap.
Op dit moment weet u niet of u moet lachen of huilen.
Iets sterks neemt op dit moment bezit van u. Het is de Heilige Geest die een nieuw leven in u voortbrengt.
Godzijdank!
Welkom bij de familie van God.
Bisschop Edir Macedo