TBisschop,
Hoe kon ik weggaan zonder de immense vreugde die door mij heen gaat te uiten? Ik dien God al 27 jaar op het Altaar, waarvan 21 jaar buiten Brazilië.
Gedurende deze tijd worden wij, zoals u tijdens de dienst zei, volwassener, want alleen de jaren, strijden, vervolgingen en al het andere dat nodig is, kunnen het karakter van God in ons vormen en smeden.
Eerlijk gezegd, wachtte ik op de dag om de Tempel in te mogen gaan, net als een ieder die in het voordeel daarvan hebben geofferd. Ik wilde deze ervaring leven, ik wilde hem “voelen”, u weet wat ik bedoel wanneer ik deze uitdrukking gebruik, het is niet zomaar een gevoel.
Bisschop, zondag kwam ik vroeg voor naar de Tempel voor de dienst van 18 uur. Ik stond achterin te kijken naar het Altaar, de Ark en stond te denken en te peinzen over de dingen van God, toen mijn ziel opeens overspoeld werd met zo een buitengewone vreugde dat ik mijzelf niet kon inhouden en ik begon als een kind te huilen. Ik werd gereinigd; het water van de Heilige Geest kwam over mijn geest. Dit alles gebeurde vóórdat de dienst begon.
Ik had een herontmoeting met Jezus, Hij vernieuwde me, Mijn Redder was daar. Ik herinnerde me wat er in Handelingen 4:31 geschreven stond, toen de apostelen baden en het huis vervuld werd. Terwijl ik dit schrijf, kan ik mijzelf niet inhouden, het is erg sterk bisschop! Het is onbeschrijfelijk!
Alleen zij die kwamen, en nog zullen komen, zullen begrijpen waar ik over schrijf.
Het is onnodig om te zeggen wat er gebeurde toen de dienst eenmaal begon, het was simpelweg glorieus. Het was geweldig!
Toen u klaar was, dacht ik: nu al? Ik ben vernieuwd en keer met dit alles terug naar New York. Maar ik kon niet vertrekken zonder eerst de Here Jezus te bedanken, die de Auteur van dit alles is en vervolgens u. Dank u bisschop, dat u als een vader voor ons heeft gezorgd en ons heeft geholpen.
Dat God u, mevrouw Ester en uw hele gezin oneindig meer zegent.
Dank u Bisschop. Het spijt me voor het schrijven van zo een lange brief, maar ik kon niet vertrekken zonder mijn dankbaarheid te uiten.
Een sterke omhelzing!
Met dank aan: bisschop Franklin Sanches