De doctrines van Fifty Shades of Grey   50tons
Cristiane en ik hebben naar manier gezocht om mensen te wijzen op het belang van het beschermen van hun liefdesleven tegen de troep van deze wereld. In deze missie voelen wij ons genoodzaakt om onze lezers te waarschuwen over de volgende investering van het kwaad tegen de het huwelijk: de film 50 Tinten Grijs (Fifty Shades of Grey in de originele Engelse titel). Wij hebben hier uitvoerig over gesproken in onze radio uitzendingen. Nu zou ik uw aandacht graag willen vragen voor de tekst die door de Amerikaanse Evelyn Higginbotham werd geschreven, die heel nauwkeurig de bedrieglijkheid van dit ontwerp van het kwaad blootstelt. En als het niet te veel gevraagd is, stuur dit dan door naar anderen. Bedankt.
Wij dienen met de ervaringen te leren om zowel gedachtepatronen als ook sociale situatie te vermijden die ons (maar niet per sé iedereen) tot verleiding kunnen brengen. Het is net als het rijden van een auto, wacht niet tot het laatste moment om uw voet op het rempedaal te plaatsen, maar zet hem kalm en stil erop, terwijl het gevaar nog op verre afstand is.
— C.S. Lewis
————————————————————————————————————————————————————
MET ALLES AL VOORBEREID voor de premiere van deze film op 12 februari gaan specialisten ervan uit dat deze film financieel gesproken de meest succesvolle film aller tijden zal zijn – Fifty Shades of Grey. Het is een controversiële film die gebaseerd is op het gelijknamige boek, met twee even populaire opvolgers. De specialisten beschouwen dit boek ook als het slechtste boek om in te treden in de lijst van meest verkochte boeken van de New York Times. Behalve de walgelijke thema, de slechte schrijfstijl en plot maken dit boek tot een ware grap naast de ware literaire werken. Maar de miljoenen fans over de gehele wereld en de miljoenen dollars die het genereert zijn geen grap. Hoe kan een boek dat door allen als verschrikkelijk wordt beschouwd zich tot een financieel fenomeen vormen? Heel simpel: demonen van losbandigheid.
Het verhaallijn gaat over een rijke zakenman die een jongedame met een laag zelfbeeld verleidt. Zij is een maagd die tegen de gevoelens van afwijzing van haar vader strijdt en die een behoefte heeft naar affectie en romantiek. Hij overlaadt haar met aandacht, dure geschenken en geld, en in ruil daarvoor vraagt hij haar om zich te onderwerpen aan zijn meest perverse seksuele fantasieën, waaronder slaafse onderdanigheid, marteling en onuitsprekelijke sadomasochistische geweld inbegrepen zijn. Zij is helemaal verliefd op hem en daarom accepteert zij het. Het boek beschrijft en verheerlijk een ieder van deze “pikante” momenten in kleurrijke details, en sleept zo de lezers naar een soort emotionele hel. Na die seksuele uitbarstingen zit die jongedame onder het bloed en kan ze zich amper bewegen. Maar zij “houdt” van hem en bij het laatste deel van de trilogie trouwt zij met hem.
EERSTE DOCTRINE van Fifty Shades of Grey: vrouwen dienen misbruik en geweld als iets moedigs en moois te zien. De schrijfster wil deze gehele perversie balanceren door middel van hoop en geloof, zij suggereert dat een pure jongedame over een liefdeskracht beschikt die zo groot is dat zij een man kan redden van zijn leed. Maar elk sociale werker of psychiater kan bevestigen dat dit soort gedrag typisch is voor misbruik: De vrouw houdt van een gevaarlijke man. Zij heeft een laag zelfbeeld. Hij is dominant, bedriegt en manipuleert haar. Zij voelt zich gewild en belangrijk en verdraagt het geweld, omdat zij gelooft dat zij “hem kan redden”. In de realiteit eindigen de meeste van deze verhalen in moord. De politieverslagen kunnen hiervan getuigen.
TWEEDE DOCTRINE van Fifty Shades of Grey: seksuele perversie is iets geweldigs. Fifty Shades of Grey maakt het tot de nieuwe formule van succes in het huwelijk. De mensen geloven dat zij dienen te experimenteren met telkens meer opwindendere en perverse manieren voor seksueel genot om gelukkig te kunnen zijn, en hoe mee zij toegeven aan deze experimenten, hoe meer de demonen van losbandigheid hun levens binnendringen en hun gezinnen vernietigen. Het is een doctrine die de opwinding van seks verheerlijkt zonder liefde, zonder genegenheid, zonder te geven, zonder God — de egoïsme en de pijn bieden meer plezier. Het is ongelooflijk, maar zelfs de christen laten zich leiden door deze doctrine. Als u wilt weten wat het ware plezier in het huwelijk is, lees dan het boek “Bulletproof Marriage” en bereik het liefdesleven dat God voor u wilt.
De duivel is de heer van fysiek en seksueel misbruik, dat op elk niveau van de maatschappij plaatsvindt. Zijn effecten zijn vernietigend: van kinderslavernij in Oost Afrika tot de mensenhandel in de arabische landen; de seks industrie in Thailand, de Filipijnen en Zuid Amerika; de moderne en verleidende pornografische industrie in California, Nederland en Groot Brittanië; tot de huizen waarbij verschrikkelijke gevallen van geweld jegens vrouwen en kinderen dagelijks plaatsvinden. Een agressieve boze geest leidt dit alles. En nu de film Fifty Shades of Grey al miljoenen bioscoopkaartjes verkoopt, zelfs vóór zijn premiere, staan deze demonen klaar om de zielen van miljoenen mensen binnen te vallen.
DUS ALS U ERAAN DACHT om deze film te gaan bekijken, als u dit boek leuk vond en zelfs hebt toegestaan dat uw puber kinderen het hebben gelezen, proficiat. U bent uw verstand aan het vervuilen met de viezigheid van de wereld en een rein verstand aan het vervuilen, bovendien vervuilt u de emoties van uw kinderen met demonische verlangens die hun gehele leven lang met hun zullen blijven, ten minste totdat ze door het geloof strijden om bevrijd te worden van deze vloeken. Daarnaast sponsort u de wereldwijde industrie van demonische verdorvenheid. U helpt criminelen over de gehele wereld om kinderen en onschuldige mensen te misbruiken. U maakt het leven van degenen die leven van andermans leed veel aangenamer, dankzij uw aankopen en uw persoonlijke propaganda door de bioscoopzaal in te gaan en die leugens te tolereren. Denk alstublieft op intelligente wijze en maak uw keuze gebaseerd op wijsheid.
“Maar een ieder, die één dezer kleinen, die in Mij geloven, tot zonde verleidt, het zou beter voor hem zijn, dat een molensteen om zijn hals was gehangen en hij verzwolgen was in de diepte der zee. Wee de wereld om de verleidingen tot zonde. Want er moeten verleidingen komen, maar wee die mens, door wie de verleiding komt” (Matteüs 18:6-7).
Met dank aan: bisschop Renato Cardoso en Evelyn Higginbotham