imageWanneer u van iemand houdt, dan wilt u uw onverdeelde aandacht aan die persoon geven. En wanneer iemand speciaal voor u is, dan zorgt u ervoor dat u altijd uw beste aan die persoon geeft. Toch?
Hetzelfde gebeurt in onze relatie met God. Hij wil de eerste zijn in ons leven. Hij wil geliefd zijn boven alle andere dingen, omdat Hij dat ook voor ons deed. Hij gaf Zijn LEVEN voor ons. Hij zette ons op de eerste plaats.
Hoeveel mensen zeggen dat ze hun leven aan God hebben “gegeven” of Hem boven alles “liefhebben”, maar ze plaatsen veel dingen voor Hem?
Hun eigen wil komt als eerst.
Hun emoties komen als eerst.
Hun te-doen-lijst komt als eerst.
Hun vriend komt als eerst
Hun familie komt als eerst.
Hun vermoeidheid komt als eerst.
Hun werk komt als eerst.
Hun schoonheid komt als eerst.
En de lijst gaat door…
Nu vraag ik, hoe kunt u van God houden en het beste van Hem verwachten als u Hem op de laatste, middelste of zelfs tweede plaats van uw lijst zet? Dat is onmogelijk.
Mijn lieve vriendin, als u het beste van God wilt en speciaal voor Hem wilt zijn, dan moet Hij het meest belangrijke in uw leven zijn, de Eerste, boven alle mensen en dingen.
Anders zult u altijd klagen dat uw leven niet verandert of dat u nooit ontvangt wat u vraagt. “Geef en u zal gegeven worden… want met de maat, waarmede gij meet, zal u wedergemeten worden” (Lukas 6:38) NBG ’51.
Analyseer of God echt de Eerste in uw leven is geweest?
Thelma Silva