Post Image

LOGO

De Eerste

imageWanneer u van iemand houdt, dan wilt u uw onverdeelde aandacht aan die persoon geven. En wanneer iemand speciaal voor u is, dan zorgt u ervoor dat u altijd uw beste aan die persoon geeft. Toch?

Hetzelfde gebeurt in onze relatie met God. Hij wil de eerste zijn in ons leven. Hij wil geliefd zijn boven alle andere dingen, omdat Hij dat ook voor ons deed. Hij gaf Zijn LEVEN voor ons. Hij zette ons op de eerste plaats.

Hoeveel mensen zeggen dat ze hun leven aan God hebben “gegeven” of Hem boven alles “liefhebben”, maar ze plaatsen veel dingen voor Hem?

Hun eigen wil komt als eerst.

Hun emoties komen als eerst.

Hun te-doen-lijst komt als eerst.

Hun vriend komt als eerst

Hun familie komt als eerst.

Hun vermoeidheid komt als eerst.

Hun werk komt als eerst.

Hun schoonheid komt als eerst.

En de lijst gaat door…

Nu vraag ik, hoe kunt u van God houden en het beste van Hem verwachten als u Hem op de laatste, middelste of zelfs tweede plaats van uw lijst zet? Dat is onmogelijk.

Mijn lieve vriendin, als u het beste van God wilt en speciaal voor Hem wilt zijn, dan moet Hij het meest belangrijke in uw leven zijn, de Eerste, boven alle mensen en dingen.

Anders zult u altijd klagen dat uw leven niet verandert of dat u nooit ontvangt wat u vraagt. “Geef en u zal gegeven worden… want met de maat, waarmede gij meet, zal u wedergemeten worden” (Lukas 6:38) NBG ’51.

Analyseer of God echt de Eerste in uw leven is geweest?

Thelma Silva

Gerelateerde artikelen

3 Responses to De Eerste

 1. Roda 'Muniunga30 de Abril de 2013

  Dat is zeker waar soms zeggen wij dat er is niets boven God is maar als we echt analyseren zien we dat er misschien toch iets is die boven God komt.
  Laat ons snel er achter komen wat de plek van God inneemt en God de plek geven die Hij verdient, nummer 1.

 2. Lenny30 de Abril de 2013

  Deze boodschap is heel sterk.
  God geeft ons elke dag weer een nieuwe kans, wij dienen het met intelligentie te gebruiken.
  Het is heel belangrijk om ons zelf (vooral) eind van de dag te analyseren hoe belangrijk God voor ons was die dag, of Hij door ons handelen inderdaad de Eerste in ons leven is.

 3. chantal rellum4 de Maio de 2013

  Wat een mooie booschap war ik het zeker mee eens ben. De weg van God gaan: kiezen voor zegen . Het is een keuze tussen zegen en vloek die je maakt. God heeft tal van beloften voor degenen die bereid zijn, zijn wegen te bewandelen en Hem op de eerste plaats zetten

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*