BdsSchaapKDeze boodschap is heel sterk en erg belangrijk. Bisschop Macedo, sinds ik me op mijn 14e bekeerde luisterde ik altijd naar uw radioboodschappen. En op jonge leeftijd al leerde ik de juiste manier van dingen bereiken: “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden”. Precies. En dat is ook gebeurd. Ik zocht eerst naar een ontmoeting met God en gebruikte al mijn kracht hiervoor. Ik had de Heilige Geest nodig om mij te begeleiden in mijn jonge jaren, om eerst gelukkig te zijn, voordat ik iemand anders gelukkig kon maken. Ik gaf mezelf 100% over en ontving 100% van Hem. Klaar. De andere dingen werden mij bovendien geschonken. De wijsheid om de juiste beslissingen te maken, het karakter van God in mijn binnenste, balans, innerlijke vrede, volwassenheid… Ook al was ik pas 15 jaar, ik beschikte over een wijsheid die men nergens ter wereld of in een universiteit kan vinden.
Hierna en nadat ik al als een helpster in het Werk van God werkte, deed ik zoals u ons oriënteerde, ik begon voor mijn liefdesleven te zorgen, wie zou mijn toekomstige partner worden. Ik was niet gespannen, noch bezorgd en het was nog te vroeg voor mij om een relatie te hebben, maar niet te vroeg om te leren en ervoor te zorgen dat ik niet bedrogen zou worden.
Ik streefde er altijd om een gebed op te zeggen dat u ons had geleerd: “Mijn Vader, laat mij niet bedrogen worden door de wolven in schaapskleren, want de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kent en doorzoekt het hart. Zorg voor mij, en dat ik in de toekomst iemand kan vinden met dezelfde doelen als die van mij. En dat wij samen iets kunnen toevoegen in Uw Koninkrijk”.
Ik herinner me dat, omdat ik nog zo jong was, ik God vertelde dat als die persoon nog in de wereld was, God hem zou brengen en zou doen bekeren. Ik wilde hem bevrijd zien worden, uit God geboren worden, verzegeld met de Heilige Geest, zodat ik zijn karakter van dichtbij zou leren kennen. Ik zei dit en vertrouwde. Ongeacht de tijdsverloop, ik wist dat God voor mij zorgde, omdat ik elke dag alles in Zijn handen plaatste.
En dat is precies wat er gebeurde. De jongeman die vandaag de dag mijn man is, kwam naar de kerk die ik bezocht, werd bevrijd, had een ontmoeting met God, wij waren samen helpers, daarna ging hij heen om op het Altaar te dienen.
Mijn man was, toen ik 18 jaar was, mijn eerste vriend. We verloofden ons een jaar later en een jaar later trouwden wij. Vandaag zijn we 7 jaartjes getrouwd en heel gelukkig. We dienen God op het Altaar met veel vreugde. En ik kan zeggen dat wanneer we de begeleiding van het Woord van God opvolgen, wij heel gezegend worden. Hij doet veel meer dan wij denken of vragen. We kunnen geen enkele stap voorwaarts zetten, tenzij we Zijn begeleiding hebben. Met Hem hoeven wij ons hoofd niet meerdere keren te stoten om de juiste manier te vinden. Zijn begeleiding is altijd correct en het brengt veiligheid en vrede.
Desondanks zorg ik nog steeds voor dit deel van mijn leven. Want het geestelijke leven en het liefdesleven gaan hand in hand. Wanneer we een goede relatie met God hebben, dan hebben we een geweldige relatie met allen om ons heen, en vooral met onze echtgenoot/echtgenote. En als wij nauwkeurig investeren in ons leven met God, dan dienen we met dezelfde zorg te investeren in ons liefdesleven.
Mariane Matos