Vanachter een mooie toonbank vroeg een jongetje naar de prijs van de puppies die te koop werden aangeboden.
– Tussen de €30 à €50 – antwoordde de eigenares van de winkel.
Het jongetje haalde een paar muntjes uit zijn zakken en zei:
– Ik heb alleen maar €2,37, maar mag ik de kleintjes zien?
De eigenares lachte en riep “Lady”, die aankwam rennen, gevolgd door vijf kleine harige bolletjes.
Één van de puppy’s kwam langzamer dan de rest en het was duidelijk te zien dat hij hinkte. Onmiddellijk wees het jongetje naar die puppy en vroeg:
– wat is er met hem aan de hand?
De eigenares legde uit dat de dierenarts hem onderzocht en had geconstateerd dat hij een probleem had in zijn heupgewricht, zodoende zou hij altijd mank zijn en langzaam lopen. Het jongetje verheugde zich en zei:
– Dit is het hondje dat ik wil kopen! Waarop de eigenares antwoordde:
– Je zult hem niet leuk vinden, maar als je hem echt wil hebben dan zal ik je hem als cadeau geven. Het jongetje werd verontwaardigd en keek haar recht in haar ogen aan, terwijl hij met zijn vingertje naar haar was en zei:
– Ik wil niet dat u hem als cadeau aan mij zult geven, deze puppy is net zoveel waard als alle anderen en ik zal de gehele prijs voor hem betalen. Ik heb alleen maar €2.37 maar ik zal elke maand €0.50 betalen totdat ik hem heb afbetaald. De eigenares van de winkel zei daarop:
– Je zult deze puppy echt niet leuk vinden. Hij zal nooit in staat zijn om te rennen, met jou te spelen en te dollen, zoals de andere puppy’s dat wel kunnen doen.
Hierop bukte het jongetje en trok zijn linker broekspijp omhoog, waarop te zien was dat er een apparaat aan zijn been bevestigd was, zodat hij kon lopen. Hij keek de eigenares recht in haar ogen aan en zei:
– Nou ik kan ook niet zo goed rennen en deze puppy zal iemand nodig hebben die dat begrijpt.
Vaak verachten we mensen met wie we omgaan in het dagelijkse leven, simpelweg vanwege hun “gebreken”, terwijl wij allen in feite gelijk aan hun zijn of zelfs slechter dan hun. We weten dat deze mensen alleen maar iemand nodig hebben die hun begrijpt en van hun houdt, niet vanwege wat zij kunnen, maar vanwege wie ze zijn.