templo3“Want des HEREN ogen gaan over de gehele aarde, om krachtig bij te staan hen, wier hart volkomen naar Hem uitgaat” (2 Kronieken 16:9).
Aangezien de ogen van God over de gehele aarde rondgaan, geloof ik dat Hij iedere dag naar dat stuk grond in Jeruzalem keek waar ooit Zijn woonplaats was. De Tempel die vernietigd en afgewezen werd door de religieuze mensen.
De ogen van God gingen iedere dag rond over de gehele aarde, zoekend naar iemand, een leider, een moedige natie voor dit Grote Werk. Maar wie?
God vond in Brás, een wijk In São Paulo- Brazilië, een leegstaand terrein waar het Huis van Offer gebouwd kon worden. Mensen met een vurig geloof volgden het voorbeeld van Abraham en offerden, zodat de Tempel gebouwd werd voor de Glorie van onze God.
Zij die langs het leegstaande terrein liepen zagen iets dat veracht, leeg, naamloos en doelloos was, net zoals de levens van velen die, voor het menselijk oog, geen toekomst, doel of waarde hebben.
“De aarde nu was woest en ledig, en duisternis lag op de vloed, en de Geest Gods zweefde over de wateren” (Genesis 1:2).
De Geest van God gebruikte Zijn gedachtes en dromen om te visualiseren wat Hij zou doen met het vormloze en lege land.
Onze God is de grootste Architect. Hij weet hoe iets onbelangrijks, leeg en veracht te nemen en er iets groots mee te maken. Dit is waarom het Altaar van de Tempel van Salomo voor degenen is die visionairs zijn.
God ziet in ons de wonderen die Hij wil bereiken voor de glorie van Zijn Naam.
Maar, Hij dient niet alleen geloof in ons te vinden, maar ook VISIE.
Dezelfde visie dat een oude man in de vader van een Grote Natie veranderde.
Dezelfde visie veranderde een leegstaand terrein in een simpele buurt, in de TEMPEL VAN GOD, het Huis van Offer voor iedereen op Aarde.
De ogen van God zoeken naar hen die een geest hebben dat ongeloof en de beperkingen van het menselijke hart verwerpen, en die klaar zijn om hun leven en hun alles op het Altaar van Offer te leggen.
Deze mensen zullen van niets, iets GROOTS en Buitengewoon worden! De Glorie van God zal zowel de TEMPEL, als uw leven vervullen.
Met dank aan: Bisschop Bira Fonseca