pensar-706x432Er zijn mensen die denken dat alleen Abraham op de proef werd gesteld, zoals geschreven staat in Genesis 22.
In de wereld waarin we leven dient ALLES wat men wilt HEBBEN, eerst GETEST te worden.
Niemand koopt een auto zonder hem eerst te testen…
Niemand koopt een paar schoenen of een kledingstuk zonder die eerst te passen…
Wanneer een product dat aangeboden wordt heel goed is, dringt de persoon er normaal gesproken op aan dat iemand anders het ook TEST. Soms komt het zelfs zover dat de persoon het product aanschaft. Met andere woorden: “Kijk hoe goed dit is…” Daarom maakt hij er ‘een punt’ van dat u het UITPROBEERT.
Daarom staat God ook toe dat wij Hem BEPROEVEN, omdat HIJ weet dat wat Hij ons te bieden heeft, HEEL GOED IS, en het meest interessante is dat: deze gelegenheid alleen ÉÉN keer in de Bijbel genoemd staat, en dat is precies wanneer Hij de tienden en offerandes vraagt.

“Breng de gehele tiende naar de voorraadkamer (Altaar), […] beproeft Mij toch daarmede, zegt de Here der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten” (Maleachi 3:10).

In de supermarkt is het normaal dat de persoon, bijvoorbeeld, een blokje kaas proeft. Niemand zal iets presenteren dat slecht is om te TESTEN, omdat het resultaat dan een averechts effect zal hebben, oftewel: het zal AFGEKEURD worden.
Wanneer een persoon naar de kerk komt met een bepaald probleem, dan is de persoon ook een kleine TEST aan het doen. Wanneer hij een Woord krijgt en zich beter voelt, of een gebed waarna de pijn verdween en hij wordt genezen, bevrijd enz… wat is dit dan? Is dit alles? Nee!
Dit is Gods manier van ons een stukje van de kaas bieden en zeggen: “Als u wilt is er meer, veel meer zelfs, en kijk eens hoe goed hetgeen is dat Ik te bieden heb!”
Daarom zei God tegen Abraham:

“Vrees niet, Abram! Ik ben u een Schild, uw Loon zeer groot” (Genesis 15:1).

Hetzij een huis, mobiele telefoon, horloge enz. alles dient uitgetest te worden.
Zoals bisschop Macedo zei, worden wij allemaal getest. Lucifer werd getest en werd AFGEKEURD, een derde van de engelen ook, en zijn vandaag de dag demonen.
Abraham werd goedgekeurd en is vandaag de dag de vader van het geloof, daarom zei God:

“Aanschouwt Abraham, uw vader…” (Jesaja 51:2).

Dus, maakt u zich geen zorgen, want de BEPROEVING is voor iedereen. En al wilt u het niet, toch zult u BEPROEFD worden.
Met dank aan: Pastor Jorge Freitas