zondeDe volgen vraag wordt constant gesteld: Waarom zijn er mensen die al zo bekend zijn met het Evangelie, maar toch nergens naartoe gaan in het leven? Zowel qua relatie met God (de Behoudenis) als ook met het veroveren van een waardig aards leven.
In plaats daarvan zijn er mensen die pas naar de kerk komen, vol zitten met dingen die veranderd en getransformeerd moeten worden, wiens levens vooruit gaan op zoveel gebieden. Zij veroveren, overwinnen en verheerlijken God daardoor.
Het antwoord is heel simpel: dit komt vanwege de investering die men doet, of niet doet, in de Profetie.
We zien het voorbeeld van Judas, symbool van iemand die al een bepaalde tijd voor God staat, met Jezus (de Profetie) 3 jaar lang wandelde en Hem verraadde voor 30 muntstukken. Geld waarvan de duivel niets eens toeliet dat hij er gebruik van kon maken, omdat hij zijn leven en ziel binnenhaalde voordat hij het kon besteden (zie Matteüs 27:3-5).
Laten wij nu de zondares bekijken, vol fouten en gebreken, nieuw in het geloof, die haar parfum van 300 schellingen (de waarde van 300 werkdagen) uitgoot, als daad van overgave en offer, om haar geloof in Jezus (de Profetie) te rechtvaardigen (zie Johannes 12:1-8).
De Profetie bepaalde dat waar het Evangelie ook gepredikt zou worden men aan haar zou denken. En met wie praten wij op dit moment?
Met dank aan: bisschop Guaracy Santos