Post Image

LOGO

De sterken en de zwakken

De emotionele persoon is zwak, ongedefinieerd in de beslissingen en in het geloof. De persoon is een slaaf van de mening van anderen. Dit maakte de persoon ongelukkig, zelfs als hij in God gelooft.

“Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig” (2 Korinthiërs 4:18).

Degene die uit de Geest is geboren, is geest.
De persoon heeft ervaringen met het rationeel geloof en ontdoet zich van visioenen, gevoelens en emoties.
Hij gelooft om vervolgens te zien en hoeft nooit eerst te zien om te geloven.
Is dit gekkigheid? Voor de wereld zeker.
Niet voor de wereld van geloof, het Koninkrijk van de Geest van God.

Alleen degene die opnieuw geboren is, kan het Koninkrijk van de Geest van God zien. Zie Johannes 3:3.
Alleen degene die uit het water en de Geest geboren is, komt het Koninkrijk van de Geest van God binnen. Zie Johannes 3:5.
Alleen degenen die uit God geboren zijn, zijn in staat om de strijd van de behoudenis te overwinnen, omdat ze het bovennatuurlijk geloof gebruiken.

Degene die uit emotie of vlees geboren is, of een natuurlijk mens is, heeft niet de Heilige Geest om de wereld van het bovennatuurlijk geloof te scheiden.

Hierdoor heeft de persoon geen moed om een serieus compromis met God aan te gaan, zijn eigen wil verloochenen, zijn kruis opnemen en Hem volgen.

Vroeger was de persoon letterlijk een lafaard. Bij het geringste geluid van de oorlogstrommels vluchtte hij. De persoon heeft geen moed om nee tegen de zonde te zeggen en de duivelse onrechtvaardigen te confronteren.

Zijn emotioneel geloof maakt hem verlegen tegenover zijn familieleden, vrienden en kennissen.

Dit gebeurt niet met degenen die uit God geboren zijn. Zijn geloof is standvastig, gegrond en gebasseerd op het Goddelijke Woord. Hij houdt zich niet eens bezig met de mening van anderen…

Als iedereen de persoon verlaat vanwege zijn geloof, wordt hij juist sterker.
Ze halen kracht uit de zwakheden en nemen de beloftes in bezit.

“Maar de natuurlijke mens neemt de dingen van de Geest van God niet aan, want ze zijn dwaasheid voor hem, Hij kan ze ook niet leren kennen, omdat ze geestelijk beoordeeld worden” (1 Korinthiërs 2:14).

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*