unnamedDe prioriteit van iedere dienaar is om de wil van zijn Heer te kennen en hem uit te voeren. Zo gedroeg Jezus Zich toen Hij op aarde was en zo dienen Zijn discipelen zich te gedragen.
Het grootste probleem is echter, om Zijn wil te kennen. Veel mensen kunnen dit niet begrijpen, omdat zij erop staan om Gods wil aan te passen aan hun eigen wil, en dat maakt de dingen nog moeilijker… Is de wil van God ingewikkeld? Zouden wij onze eigen draai aan God’s wil moeten geven?
Ware dienaren zijn altijd bezorgd om de wil van God, omdat zij dezelfde Geest hebben die de Here Jezus begeleidde.
En hoe kunnen wij God’s wil kennen?
Wij moeten, ten eerste, in geest zijn. Dat betekent dat wij onze gedachten richten op de dingen van God. In geest zijn betekent aandacht schenken aan goddelijke gedachten.
Ten tweede, moeten wij de absolute zekerheid of overtuiging, hebben dat onze acties niet tegen het Woord van God in gaan. Dat is de stem van het geloof!
Er valt niet veel uit te leggen over deze staat van gratie, omdat het als een openbaring van de Geest komt. Zij die het hebben weten wat er gedaan moet worden en zij ondernemen actie. De wil van God is natuurlijk, simpel en goed, wat vaak het tegenovergestelde is van onze wil.
Bisschop Edir Macedo