vEen vraag die ieder getrouwde persoon dient te beantwoorden
Een vraag voor u die getrouwd bent:
Bent u van plan om uw partner ooit te bedriegen?
Denk eerst met mij mee voordat u deze vraag beantwoordt. Wanneer wij iets willen doen, dan schakelt ons verstand meteen een planning proces in om datgene te bereiken. Het is iets automatisch, want dat is de manier waarop ons brein werkt. Wanneer ik een verlangen uit naar mijn brein, dan begint het onmiddellijk te zoeken naar manieren om datgene te bereiken, omdat het zo een goede dienaar is.
Dus, als ik bijvoorbeeld van plan ben een BMW te kopen, dan begint mijn brein mijn ogen te vertellen om te letten op iedere BMW die langs rijdt. Opeens beginnen deze auto’s mij meer op te vallen als nooit tevoren. En ook de autodealers die ze verkopen. Ik zal op zoek gaan naar meer informatie over de modellen, opties, prijzen en al het andere. Ik zal een begroting maken om te kijken of ik het mij kan veroorloven en zo niet, wat ik kan doen om het op een dag te kopen. Ik begin met vrienden te praten die verstand hebben van deze type auto etc. Mijn brein zal niet stoppen met werken voor dit doel, totdat ik op een dag eindelijk mijn gewenste BMW heb. Of totdat ik het hele idee heb opgegeven. Het begon echter allemaal met een verlangen, een intentie.
Nu, terug naar de oorspronkelijke vraag.
Als u er aan denkt om uw man of vrouw op een dag te bedriegen, dan is uw verstand waarschijnlijk al aan het werken aan een proces om uw plannen uit te voeren. (Ik hoop dat uw brein een totale analyse maakt en u ook waarschuwt voor de consequenties van het uitvoeren van zo een plan; zoals een dure echtscheiding, de schaamte die over uw familie en vrienden komt, het schuldgevoel waar u jaren mee zult moeten leven, de teleurstelling van uw kinderen, het certificaat van dwaasheid die aan uw muur bevestigd zal worden, enz.)
Maar als uw eerlijke antwoord nee is en u nooit een echtbreker wilt zijn, beantwoordt deze vragen dan ook:
Waarom kijkt u naar andere vrouwen als u niet van plan bent hun te hebben?
Waarom concentreert u zich op alles wat uw man verkeerd doet, als u van plan bent om voor altijd aan zijn zijde te blijven?
Waarom accepteert u “vrienden” van het andere geslacht op Facebook, slechts omdat u hun foto’s aantrekkelijk vindt?
Waarom investeren in het kijken van pornografie als die persoon niet uw partner is en het ook nooit zal zijn?
Waarom bent u zo benieuwd naar hoe het met uw ex gaat?
Waarom voedt u een gevaarlijke relatie met de persoon die op het werk met u flirt?
Waarom doet u niet meer om van uw huwelijk een zegen te maken in plaats van een last?
Waarom?
Met dank aan: bisschop Renato Cardoso