4. Ontwikkel uw behoudenis door aan de Woensdagavond en Zondagochtenddiensten deel te nemen. NB: beschouw deze dagen niet als gebedskettingen.
Ontwikkelen betekent groeien, vooruitgang en toenemen. En dit is heel belangrijk wanneer het onze behoudenis betreft. Wanneer ik naar de bovengenoemde diensten ga, dan groei ik in mijn relatie met God, ontwikkelt mijn geestelijke kracht om de verleidingen, de vervolgingen (vanwege het Evangelie), de beproevingen van het leven te doorstaan, en ontwikkel ik mijn relatie met Christus, zodat deze gemeenschap sterk blijft. Ik leer ook veel en vergroot de mogelijkheden voor mijn behoudenis, omdat ik vandaag behouden ben en morgen behouden zal zijn, als ik op hetzelfde pad blijf lopen en de kracht van Boven blijf zoeken.
Lees het volgende voorbeeld, zodat u dit onderwerp beter kunt begrijpen:
Iemand die een dokter wilt worden dient X aantal jaren te studeren, alle testen succesvol te behalen, theoretische en praktische examens af te leggen en daarna zijn diploma te behalen. Maar we weten dat er ‘dokters’ en dokters zijn. Waarom zijn er sommigen die gelimiteerd zijn in hun handelingen? Omdat ze zich niet specialiseren in één of meerdere gebieden. Bijvoorbeeld: een huisarts heeft zijn patiënten die hij met alle zorg en liefde behandelt en hij helpt ze elke dag, maar wanneer de situatie zorgwekkend is, dan stuurt hij zijn patiënten door naar een specialist, waar of niet? Zie dat als hij wil groeien, vooruit gaan in zijn medische carrière en zijn kansen om succes te behalen wil vergroten, dan dient hij meer te studeren en zich te specialiseren, dat wil zeggen ONTWIKKELEN!
Hetzelfde gebeurt wanneer ik naar deze diensten ga, waarin alles dat gedaan wordt als hoofddoel heeft om een emotionele en persoonlijke balans te ontwikkelen. Als ik niet goed ben met mijzelf, hoe zal ik dan goed zijn met God?
Daarom zijn er mensen die zich soms goed voelen, soms slecht, soms gelukkig zijn, soms triest, soms sterk zijn, soms zwak, omdat ze zich niet ontwikkelen in hun behoudenis. Strijd voor uw doelen in uw familie, gezondheid, professionele leven en zelfs uw liefdesleven, maar vergeet niet om uw behoudenis te ontwikkelen.