5. Geef wat Christus aan u gaf door te evangeliseren en aan anderen voor niets te geven, hetgeen Hij aan u gaf. “Gaat heen in de gehele wereld, verkondigt het evangelie aan de ganse schepping…”
Deze laatste stap geeft aan dat de 4 vorige stappen met succes werden en nog steeds worden uitgevoerd. Immers, als ik mijn relatie met God niet begin en versterk om zodoende mijn eigen ziel te REDDEN, hoe zal ik dan het plezier hebben om anderen te redden?
Wat mijn Liefde aan Christus bewijst is om te doen wat Hij deed: GEVEN!
Liefde is Geven, en ervoor zorgen dat anderen ook dezelfde gelegenheid hebben die ik heb gehad, zodat ze ervan kunnen genieten.
Het woord Liefde betekent:
Een gevoel dat ervoor zorgt dat de persoon van wie men houdt wordt aangetrokken, beschermd of behouden.
En dit is wat we dienen te doen! Wanneer we onze naaste redden, zij dat een familielid, vriend, collega van het werk of zelfs een onbekende, dan doen we de persoon naderen tot Christus, beschermen wij hem van het kwaad en leren we hem om de redding van zijn ziel te behouden.
Wat de redding van mijn ziel behoudt is het feit dat ik plezier heb en altijd tijd maak om anderen te redden.
Het is duidelijk dat er nog veel meer te zeggen is over deze 5 onderwerpen, maar als u deze en andere onderwerpen beter wilt begrijpen, dan is het belangrijk dat u de diensten van leden bijwoont: die zijn op Woensdagavond en Zondagochtend.
Bisschop Júlio Freitas