Wanneer we de geschiedenis lezen over de bevrijding van het volk van Israël dat in slavernij leefde, dan is er iets dat onze aandacht trekt: Het volk van God leefde gedurende 430 jaar in slavernij in Egypte.
Veel mensen lijden aan bepaalde problemen en begrijpen niet waarom God hen niet bevrijdt.
Als wij analyseren wat er met Israël gebeurde, dan begrijpen we dat in die tijd, ondanks het feit dat ze langer dan vier eeuwen slaven waren, God niets deed, gedurende deze periode, om hen te redden. Maar waarom?
Het antwoord op deze vraag, dient ook om uit te leggen waarom velen hebben geleden zonder Goddelijke hulp te bereiken. In feite doet God niets als er van onze kant niet een manifestatie van geloof wordt getoond.
God zag het leed van Zijn volk, echter, zolang er geen aanroeping was, deed Hij niets. Toen het volk tot Hem riep, hoorde God. Als gevolg hiervan daalde Hij neer op de top van de Sinai en gaf instructies aan Mozes, zodat hij Zijn volk kon bevrijden.
Dit is precies wat in onze dagen gebeurt: God ziet uw leed en behoeftes. Het is, echter, noodzakelijk dat wij Hem aanroepen om hulp. Wanneer we dit doen, dan daalt God neer.
Heeft u dit al gedaan? Als uw antwoord positief is, dan is de volgende stap: de Sinai beklimmen met al uw kracht, omdat u zult afdalen met uw antwoord!
God zegene u.
Bisschop Rui Silva
Volg mij op twitter: @BpRuiSilva
Bezoek ook mijn blog op: http://bpruisilva.blogspot.nl