irma2Één “Godllywood Challenge” heeft mijn leven gemarkeerd: uitdaging 6, waarin wij liefde moesten tonen aan een bepaald persoon.
Ik zat uren te denken met wie ik dat kon doen en toen kwam opeens de naam van mijn zus in mij op.
Sinds wij klein waren hebben wij een hekel aan elkaar gehad. Zij wilde mij altijd slaan en commanderen, totdat zij medicijnen ging studeren in Argentinië. Ik dacht dat de situatie beter zou worden, maar toen begon iedereen positief over haar te praten, omdat zij medicijnen studeerde en ik werd genegeerd. Zodoende begon ik haar zelfs meer te haten.
Wanneer zij op het internet kwam om met mijn ouders te praten, dan verliet ik zelfs de kamer om haar stem niet te hoeven horen.
Dus ik begon deze uitdaging met haar te doen om te kijken wat eruit zou komen.
Ik begon met haar op internet te praten, bepaalde grappige dingen te vertellen tot laat in de avond… Totdat zij mij begon te vertrouwen en mij een geheim vertelde: zij was, toen zij een kind was, verschillende malen seksueel misbruikt door een neef van ons. Zij had dit nooit aan iemand verteld, maar bleef getraumatiseerd. Zij zorgde niet voor zichzelf, ging geen relaties aan, had geen vrienden en was heel opstandig. Veel mensen, waaronder ik, noemden haar zelfs “lesbo”. Toen zij mij dit alles vertelde, zag ik in hoe onrechtvaardig ik tegenover haar was. Ik probeerde nooit te begrijpen waarom zij op die manier handelde en ik beoordeelde haar altijd…
Ik adviseerde haar om een “Rachab Project” op te zoeken. Daar werd ze geholpen en herstelde ze zich, nu is ze niet meer dezelfde persoon.
Vandaag de dag is zij mijn beste vriendin. Als ik een dag niet met haar praat, dan mis ik haar verschrikkelijk en ik kan niet wachten wanneer zij ons komt bezoeken…
Ik ben heel dankbaar voor de “Godllywood Challenge”.
Vriendin.
Met dank aan: Cristiane Cardoso