Het zijn er velen die zich verbergen in grotten die ze met hun eigen handen hebben gegraven… Met als doel om zich te verdedigen tegen “degenen” die hun leven hebben gedomineerd.
U graaft uw eigen grot wanneer u zich laat leiden door de omstandigheden en timide blijft; door de angst die ervoor zorgt dat u een stap terug neemt van uw doel; door de twijfels die u desorienteren; door stemmen die uw kracht verdelen; of door slechte ervaringen die u naar de éénzaamheid hebben geleid…
En misschien is degene die een deel van uw leven heeft genomen die ene fout die niet vergeven werd, die diepe wrok, de ongeremde jaloezie, de onzekerheden, de koppige gedachten. In feite weet u zelf heel goed wie de slavendrijver van uw leven is!
Vanwege deze scenario’s heeft u diepe en sterke grotten gegraven waar u zich verbergt achter een excuus of een rechtvaardiging om deze situatie niet te veranderen. U kunt zelfs werken, strijden, maar u komt er niet uit.
Weet u waarom?
Omdat u niet heeft gedaan wat goed is voor God! Hoezo?
U heeft niet de kracht van uw intellect, uw intelligentie gebruikt, maar juist die van uw hart, dat u altijd bedriegt!
Uw leven wordt niet geleid door een bovennatuurlijk geloof, maar door een geloof dat afhankelijk is van de situaties en daarom gaat u niet naar voren!!!
De vraag is:
Is dit leven? Wilt u zo blijven? Of wilt u uit deze grot komen?
In het volgende artikel zult u het antwoord weten…
Viviane Freitas