vergroot_manIn het Woord van God staat het volgende geschreven “Daarom moet u dus zorgvuldig de geboden gehoorzamen die ik u vandaag geef, zodat u de kracht krijgt om het land binnen te trekken en in bezit te nemen” (Deuteronomium 11:8) HTB.
Uit deze simpele en duidelijke vers kunnen wij begrijpen dat de eerste prioriteit die een persoon dient te hebben, is om de geboden van God ZORGVULDIG te gehoorzamen. Dus met aandacht en oplettendheid.
Als wij dat doen dan belooft God dat Hij ons van kracht zal voorzien om de zegens, die Hij heeft beloofd, in bezit te kunnen nemen.
Maar de fout die veel mensen maken is dat zij op hun eigen kracht willen strijden voor hun doelen en zegens. Vanwege de strijden, tegenslagen en moeilijkheden worden zij uiteindelijk moe en geven zij op, denkend dat de zegens van God niet voor hun bestemd zijn.
Dat is echter niet zo.
Het ware probleem is dat zij hun eigen kracht hebben gebruikt en niet de kracht van God. Als zij Gods geboden zorgvuldig hadden gehoorzaamd, zouden zij Zijn kracht ontvangen en zeker hun strijden overwinnen.
En u beste vriend(in), hoe heeft u gehandeld?
Heeft u Gods woord, niet gehoorzaamd, af en toe gehoorzaamd of zorgvuldig gehoorzaamd? De overwinning van al uw strijden is daar afhankelijk van.
Laten wij 2014 goed beginnen.
Dat God u zegene,
Bisschop Rui Silva
Bezoek ook mijn blog op: bpruisilva.nl