canibal2De verschrikkelijke hongersnood waarover we in de Bijbel lezen, lijkt op iets dat vandaag de dag overwonnen is. Het veroorzaakt niet meer zo’n grote shock als in het verleden. Maar wanneer de Bijbelse tijden vandaag de dag herhaald worden, is het angstaanjagend en herinnert het ons aan de profetieën van het einde van de dagen.
Het is heel moeilijk om de wanhoop voor te stellen van honger te hebben en uw limiet bereiken.
Hoe kan een moeder tot een akkoord komen met haar buurvrouw om haar zoon op te eten op een dag en haar buurvrouws zoon op de andere dag?
In het verleden vonden zulk soort gruwelen plaats in Israël (lees 2 Koningen 6:26-29).
Hetzelfde gebeurt vandaag de dag in Noord Korea.
Noord Korea heeft te maken met kannibalisme vanwege de hongersnood in het land.
Een artikel in The Sunday Times wijst naar een mogelijk humanitaire crisis in Noord Korea.
Verschrikkelijke verhalen van Noord Koreanen die mensen eten om hun honger te stillen (in sommige gevallen zelfs hun eigen kinderen) hebben de laatste dagen het internationale nieuws bereikt. Deze informatie toont de humanitaire ramp dat het land mogelijk zal treffen.
De eerste verslagen werden door de krant gepubliceerd. De krant zette verslagen van onafhankelijke journalisten in elkaar. Deze journalisten werden naar Noord Korea gestuurd door het persbureau Asia Press, dat gelokaliseerd is in Osaka, Japan.
De Asia Press verklaarde dat zij een netwerk hebben van zogenaamde “citizen journalists” (burger journalisten) in Noord Korea. Deze “citizen journalists” zijn normale mensen die als journalisten werken, informatie vergaren en nieuws produceren.
134da8ed50244335eef9c76d5d884e5aVolgens een verslag in The Sunday Times was een man onlangs geëxecuteerd omdat hij zijn twee kinderen gedood en opgegeten had, iets wat beschreven werd als de “verborgen hongersnood”.
De krant publiceerde ook dat de hongersnood ongeveer 10.000 mensen gedood had in het gehele land gedurende 2012.
Andere vergelijkbare verhalen werden door de citizen journalists gerapporteerd. In een ander geval groef een man het lijk van zijn kleinzoon op om te kunnen eten.
Een derde persoon die “gek van de honger” werd, zegt de krant, kookte zijn eigen kind en at zijn vlees.
De tientallen interviews en verslagen die verzameld werden leidde de Asia Press ertoe om te concluderen dat, in 2012 alleen al, meer dan 10.000 mensen van de honger stierven in het land dat geregeerd wordt door Kim Jong-un.
De Aziatische persbureau compileerde een verslag van 12 bladzijden over het kannibalisme in het land.
Één van de verslaggevers gaf een commentaar over de situatie in Noord Korea.
– De vele getuigenissen die we kregen over de gevallen van kannibalisme zijn echt schokkend.