Het geheim om uw leven te veranderen
hersenen
Het leven van een persoon verandert alleen wanneer zij hun gedachtes veranderen. Alles wat u doet en alles wat u, tot nu toe, geweest bent is een resultaat van de gedachtes die u hebt gehad. Uw beslissingen worden beïnvloed door uw gedachtes en uw reacties worden weer door uw gedachtes beïnvloed.
Dus als u, in feite, een beter leven wilt, dan dient u de ruwe materie dat zich in uw gedachtes vormt te verbeteren.
Ruwe materie?

Ja, de ruwe materie die zich in uw gedachtes vormt bevat:

 

  • Overtuigingen
  • Cultuur (gebruiken en tradities waar u mee bent opgegroeid)
  • De informatie die u door uw ogen en oren opneemt
  • Vrienden
  • Andere meningen
  • Uw normen en waarden

 
Sommige dingen zijn in ons geworteld en wij observeerden ze vanaf het moment dat wij geboren waren. Andere dingen zijn om ons heen en beïnvloeden ons elke minuut. Maar een ieder van hen begon van buitenuit, voordat ze ons verstand ingingen en onze gedachtes vormden.
Dankzij de “wonderbare” manier waarop wij zijn gemaakt (Psalmen 139:14) passen onze hersens zich aan hetgeen wij hun voeden. Daarom is het waken van wat u in uw hoofd toelaat de snelste manier om voorgoed te veranderen.
Als u uw hoofd begint te voeden met de beste ruwe materie, dan zal het betere gedachtes voortbrengen. Betere gedachtes zullen u helpen om betere beslissingen te maken, betere reacties voort te brengen aan de dingen die om u heen gebeuren en het zal betere resultaten voor u produceren.
En dit alles is in uw totale controle.
Met dank aan: bisschop Renato Cardoso