Bds_3012Het geloof Gebruiken vs Het geloof Volbrengen
“Daaruit kunt gij zien, dat zijn geloof samenwerkte met zijn werken, en dat dit geloof pas volkomen werd uit de werken; en het schriftwoord werd vervuld, dat zegt: Abraham geloofde God en het werd hem tot gerechtigheid gerekend, en hij werd een vriend van God genoemd” (Jakobus 2:22-23).
We kunnen ons geloof op verschillende manieren gebruiken:
Bidden, vasten, diensten bijwonen, het leren en in praktijk brengen, vergeven, trouw zijn in de tienden, offerande geven, evangeliseren, enz. MAAR, SINDS WANNEER MAAKT DIT ALLES ONS AFHANKELIJK VAN GOD? Sinds nooit!!!
Daarom zeggen de mensen dat ze geloof hebben, maar ze begrijpen niet waarom hun leven nooit verandert.
Wij kunnen, en wij dien, het Geloof iedere dag te gebruiken! Maar er zijn momenten waarop we ONS GELOOF MOETEN VOLBRENGEN, en daarvoor is er maar één manier – OFFER. Het Offer is de volbrenging van het Geloof.
Als de Belofte niet werd vervuld in het leven van degene die beweert geloof te hebben, in God te geloven enz., dan komt dat omdat, volgens het Heilig Geschrift, er een gebrek is aan het VOLBRENGEN van het geloof, door middel van het vrijwillige offer.
Volgens het woordenboek betekent volbrengen: afmaken, een taak helemaal uitvoeren.
DE AUTEUR EN VOLEINDER VAN HET GELOOF, onze HERE JEZUS CHRISTUS, riep uit, PAS NADAT HIJ ALLES HAD GEDAAN en de Geschriften had VERVULD door Zich voor ons OP TE OFFEREN,: HET IS VOLBRACHT!!!
Waarom? Omdat ZIJN GELOOF op dat moment het hoogste punt had bereikt. Er was niets meer dat Hij kon doen, Hij had zijn limiet bereikt, de PERFECTIE.
Om het geloof te materialiseren hebben we de dagelijks persoonlijke gebeden, beslissingen, het lezen en overpeinzen van het Woord van God, onze dagelijkse diensten enz. Maar we VOLBRENGEN het GELOOF alleen wanneer we tot het UITERSTE gaan en afhankelijk worden van God.
Met dank aan: bisschop Júlio Freitas