problemasZowel het probleem als de opstand zijn onoverdraagbaar, beiden zijn afhankelijk van het individu…
Wat de mens het meest heeft, zijn problemen. Vaak worden veel van die problemen zelf veroorzaakt en ook zelf erger gemaakt. Daarna komt men tot de conclusie dat er geen oplossing bestaat.
Er bestaat een constant conflict in het universum van christenen, omdat velen heen en weer geslingerd worden tussen hetgeen zij geloven en hetgeen hun ogen zien. Zij geloven in de Beloften van God, maar in hun levens komen deze Beloften niet uit, wat zij echter niet weten is dat het komt doordat het hen ontbreekt aan een intelligente opstand!
Zich richten tot het intelligente geloof houdt in om zich te richten tot het offer en offeren houdt in om te doen wat God wil dat gedaan zal worden! God vraagt om hetgeen moeilijk is, hetgeen dat kost en extreme moeite vereist.
Toen Gideon het geitenbokje presenteerde, raakte de Engel het aan met het uiteinde van zijn staf en het geitenbokje werd verteerd en verdween.
Toen God Zelf om de tweede stier vroeg en het werd gepresenteerd, verdween niets, het bleef branden. Dat is wat er gebeurt met het opstandige geloof, het blijft een constante brandstof dat brandt en het vuur behoudt.
De gewijde paal en het altaar van baal werden tot as gemaakt. Dat is ook wat er met de problemen, de werken van het kwaad die aanwezig zijn in de levens van degenen die niet beschikken over het opstandige geloof, zal gebeuren.
God vroeg hetgeen dat Gideon totaal afhankelijk van Hem zou maken, want wanneer wij iets normaals offeren, dat niet ons vertrouwen, afhankelijkheid en gehoorzaamheid vereist, dan gebeurt er niets, maar wanneer wij hetgeen offeren dat door God werd gevraagd (het offer), dan komt de vlam op in het binnenste van de persoon en wordt zijn leven verlicht.
Niets beweegt God: niet de tranen, problemen of moeilijkheden. Wat God Zich doet opstaan in het voordeel van de persoon is de opstand die samen met het vrijwillige offer gepresenteerd wordt, want de opstand is de maximale uiting van het bewuste geloof en zodat God Zijn macht tot het maximale kan tonen, dien ik het maximale van mijn geloof ook te tonen (opstand door middel van mijn offer). Alleen op deze wijze kunnen de problemen opgelost worden door God. Met andere woorden, Hij handelt wanneer wij het maximale van ons geloof gebruiken.
God is met u en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas