Post Image

LOGO

Het Verbond

Om dit onderwerp beter te begrijpen, is het kijken naar een stel Ringen in de handen van de bruidegom die op het Altaar is en op het punt staat om te trouwen. Wat symboliseert dat? Hij staat op het punt om zijn vrijgezelle leven op te offeren om een nieuwe reis van totale verloochening te beginnen, vanwege de liefde die hij voor zijn bruid heeft. Het is niet slechts een liefde van woorden, maar van handelingen die deze wederzijdse liefde voor elkaar bewijst en toont. Een reis van trouwheid in goede en slechte momenten; de twee zullen zich meer dan ooit aan elkaar hechten om de uitdagingen die het leven hun brengt, te overwinnen.

De handeling van een persoon om in het huwelijk te treden, vereist alles van zichzelf. Hoe kan een koppel gelukkig en in volle gemeenschap met elkaar leven als één van de twee ontrouw is? Als er in het huwelijk geen offer en totale overgave is voor elkaar, zal het niet bijven staan!

Het woord Verbond komt 328 keer in de Bijbel voor en dit toont zijn exceptioneel belang voor, voor ons om te verdiepen in dit onderwerp en de voorwaarden te begrijpen van het hebben van een Verbond met God.

Het Verbond is volgens de Bijbel, een pact, overeenkomst of contract tussen twee of meerdere mensen dat verplichtingen tussen de betrokken partijen vaststellen. Het verbond met God wordt gedaan volgens het voorbeeld van een huwelijk, niet zoals in de dagen van vandaag waar velen trouwen en scheiden. Het is een overeenkomst waarin de trouwheid tot de dood heerst. Het is een duidelijke demonstratie van het ware Offer.

Op dezelfde manier dat een koppel een leven samen begint op te bouwen vanaf de huwelijkszegel, verlangt God er ook naar om mensen te vinden om een verbond met hun te sluiten en Zijn bestaan met Macht op deze donkere en wrede wereld te manifesteren.

“Want des HEREN ogen gaan over de gehele aarde, om krachtig bij te staan hen, wier hart volkomen naar Hem uitgaat” (2 Kronieken 16:9).

God heeft regels ingesteld voor de bouw van Zijn Koninkrijk en dit vereist de samenwerking van de mens. Hij kon Zijn Koninkrijk hier op aarde niet plaatsen zonder de deelname van Zijn schepping; God is Geest en Hij wilt Zich in onze levens manifesteren om door ons Zijn Grootheid te tonen!

God valt het leven van niemand binnen, des te minder verplicht hij de mensen om voor Hem te leven. Echter, degenen die teruggaan naar de Heer en zich compleet aan Hem overgeven, als een levend Offer zoals een bruid haarzelf compleet aan de bruidegom overgeeft op de dag van de bruiloft, God, in persoon van de Heilige Geest zal het wezen van die persoon vervullen met Zijn Geest en van die persoon Zijn Woonplaats maken.

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*