Veel mensen houden niet van werken. Ze haten het om moeite te doen. Herinnert u zich die kinderen op school die klaagden: “waarom moeten we studeren? Waarom moet ik naar school? Ik ga dit toch nooit gebruiken…” Als u één van die kinderen was, sorry. Beter gezegd, het spijt me niet – u zult nog beter begrijpen waar ik over praat.
Er zijn mensen die wegrennen van het werk.
Deze mensen zijn dezelfde mensen die rijk willen worden, hun droom realiseren, een comfortabel leven leiden, maar ze zijn niet bereid om de prijs ervoor te betalen. Dan creëren ze illusies: dat ze de loterij zullen winnen, wachten op een Messiaanse politicus die hun zal redden, tot God bidden om te doen wat zij moeten doen en anderen de schuld geven van hun mislukkingen. En het leven gaat door in dezelfde routine.
Aangezien deze mensen echt geloven dat het mogelijk is om veel te hebben terwijl ze weinig ervoor doen, lopen ze soms zelfs goedkope ideeën te verkondigen en verkopen aan onnozele mensen. “Verdien makkelijk geld.” “Val af zonder een dieet te beginnen.” “Wordt rijk na werktijden.” “Jezus houdt van u dus u hoeft niet te offeren.” Beschouw uzelf als gewaarschuwd.
Wat deze mensen willen, is dat u zoals hun zult worden – verliezers.
Als u echt wilt dat uw leven verandert, leer het volgende, u kunt niet veel veroveren door weinig te doen. Of u omarmt de strijd met volle kracht kracht en een dorst naar de overwinning, of u accepteert uw verslagen situatie voor eens en voor altijd.
“Al wie met zijn tong het water opslurpt als een hond, die zult gij afzonderen van al degenen, die op hun knieën gaan liggen om te drinken” (Richteren 7:5) NBG ’51.
Bisschop Renato