vraagtekenIemand die niet gelooft proberen te overtuigen
Als u uw leven toewijdt om de mensen die niet geloven ervan te overtuigen dat ze het verkeerd hebben, dan begaat u twee fouten. Ten eerste verspilt u uw tijd.
Begrijp dat het niet uw taak is om iemand die niet gelooft te overtuigen. Geloven of niet geloven is een keuze die aantoont wat er in het binnenste van elke persoon zit. Daarom geloven de kwaadaardige, bange, oneerlijke, pessimistische, perverse mensen en mensen die andere negatieve eigenschappen hebben, niet. Terwijl de oprechte, optimistische goedhartige en eerlijke mensen normaal gesproken wel geloven. Begrijp het volgende. Geloven, of niet, is een vrucht van hetgeen in uw binnenste zit.
Daarom is het nutteloos om te proberen de mening te veranderen van degene die meer gehecht is aan zijn eigen mening dan aan het verstand. Er zijn mensen die moeten bekritiseren om zich beter te voelen over hun negatieve gevoelens. Het is alsof kritiek geven hun negatieve manier van handelen rechtvaardigt.
De tweede fout, is dat terwijl u zich druk maakt om degenen die niet geloven, u uw beste niet doet voor degenen die wel geloven. Het zijn degenen die geloven die uw aandacht verdienen. Zij zijn degenen die u steunen, applaudisseren, voor u juichen en de waarde van uw werk erkennen. Zij zijn degenen die om meer vragen. Eer hun.
In plaats dat u een lijst in uw hart behoudt met de namen van degenen die u hebben aangevallen, bekritiseerd, veracht, bespot en u hebben uitgelachen, herinnert u zich dan uw fans, degenen die u bemoedigen.
Het ergste gevoel is niet haat maar onverschilligheid. Wanneer u iets belangrijkst maakt, die de levens van velen raakt en iets buitengewoons wordt, zult u gehaat worden door sommigen; aangevallen door anderen. Maak u zich hier niet druk om. Maak u zich druk als u op geen enkele wijze een reactie veroorzaakt – omdat dit toont dat u niets met niets maakt.
Degenen die u waarderen en van u houden zijn uw beste verdedigers. Hun getransformeerde levens is de beste hoop voor degenen die niet geloven.
Met dank aan: Bisschop Renato Cardoso