andersVanaf die avond ben ik een nieuwe persoon geworden.
Natuurlijk blijf ik op aarde leven en ik ben niet perfect. Ik blijf gevoelens hebben, dagelijkse strijden en, zelfs, problemen.
Maar de ervaring die ik heb gehad op die dag, veranderde mij van binnen. Ik werd sterk. Ik ging terug naar huis en alle dingen die ik niet kon verlaten: fouten, zonden, doelen en dromen, heb ik verlaten.
In feite, wat onmogelijk leek voor mij, werd wel mogelijk, nadat de Heilige Geest over mij kwam.
Ik gooide dingen weg die mij in verleiding brachten. Ik nam afstand van bijna alle “vrienden” die ik had. Ik nam afstand van plaatsen waarvan ik begreep dat ze niet goed waren voor mijn geloof. Niemand heeft mij gedwongen om zo te handelen. Ik nam mijn persoonlijke beslissing.
Ik kon geen vriendschap meer met hun hebben… Waarom? Omdat wij anders dachten.
Ik begon te denken: wat kan ik voor God doen? – dat gebeurde onmiddellijk met mij na die ervaring. Het enige wat ik wilde, was God dienen.
Begrijp me goed. Vóór die gebeurtenis evangeliseerde ik al af en toe en had ik al met een paar dingen in de Kerk geholpen, maar sindsdien was mijn wens om niets anders te doen dan wat God van mij verwachte.
Zoals ik al zei, wij verlaten de wereld niet wanneer wij de Heilige Geest ontvangen, dus wij kunnen onze verantwoordelijkheden niet negeren. Toentertijd, wilde ik niet eens meer terug naar school gaan… Als het aan mij lag, zou ik in Kerk komen wonen. Natuurlijk was dat niet mogelijk. Het leven ging door.
Ja.
Het leven ging door.
Maar nu was het anders.
In het begin was mijn geloof alleen maar één van de vele dingen waar ik tijd aan besteedde.
Op dat moment werd mijn geloof het centrum van mijn leven en alle andere dingen draaiden eromheen.
Morgen ga ik dit onderwerp sluiten, door uit te leggen, waarom ik, bijna drie weken geleden, schreef dat ik 22 jaar geleden aan de vasten van Daniël deelnam.
Morgen is het de 20e dag van de Vasten van Daniel…
Word vervult met de Heilige Geest!
Bisschop Rui Silva
Bezoek ook mijn blog op: bpruisilva.nl
Lees de vorige boodschappen:
Ik nam er deel aan (deel 1)
Ik nam er deel aan (deel 2)
Ik nam er deel aan (deel 3)
Ik nam er deel aan (deel 4)
Ik nam er deel aan (deel 5)
Ik nam er deel aan (deel 6)