Ephrem_Klerx02Ik was iemand die altijd buiten was met mijn vrienden en wij dachten alleen maar aan één ding: geld.
We dachten dat geld het enige was dat ons gelukkig kon maken. Eigenwijs als ik was, wilde ik naar niemand luisteren en dacht ik dat ik altijd alles zelf wist. Toen ik op mijn 18e door geen enkele school werd toegelaten, begon ik maar te werken en was elke dag om 12 uur ‘s middags klaar. Vervolgens deed ik met mijn vrienden niks anders dan buiten hangen. Ik had geen vooruitzichten voor mijn toekomst en liet me zo verleiden door geld, dat ik in september 2012 met een aantal vrienden betrokken ben geweest bij een inbraak. In januari 2013 volgde een arrestatie en moest ik naar het politiebureau. De straf die ik opgelegd kreeg, was 107 dagen gevangenisstraf. Toen ik eenmaal in de gevangenis aankwam, was het een complete hel.
Ik heb 5 dagen lang 23 uur in een isoleercel gezeten, omdat ze dachten dat ik binnen de gevangenis gefraudeerd had. Ik heb daar veel pijn gevoeld en tranen gelaten. Zelfs in de gevangenis wist ik niet wat ik met mijn leven aan moest. Uiteindelijk mocht ik na die 107 dagen met een enkelbandje naar huis. Een kennis van mij sprak met mij over de UKGR. Ze vertelde me dat God van me houdt en dat het geloof mijn leven zou kunnen veranderen. Ze belde iemand van de JvO en hij nam me mee. Hier hoorde ik over de Campagne van Israël. Ik wilde zo graag veranderen en niet meer op dezelfde manier doorgaan met mijn leven, dat ik deze kans met beide handen greep.
Ik volgde de adviezen op en deed wat ik leerde. Een aantal weken later was de rechtzaak en men merkte een verandering in mij op.
Mijn enkelbandje werd afgeknipt en ik kreeg te horen dat ik vrij was!
Door de UKGR heb ik God leren kennen en vandaag de dag heb ik plannen voor de toekomst. Ik ga naar school, werk en ben eindelijk gelukkig.
Ephrem Klerx