vencer_no_mundo-1“Abraham, verlaat uw land, uw vaders huis en uw verwanten…” en Abraham zei, “Amen!!”
Hij vroeg niet waar naartoe, wanneer, hoe het zou zijn en waar het zou zijn… maar hij bereidde alles voor en vertrok. Een moedig Geloof, een onverschrokken Geloof!! “Abraham, neem uw zoon, uw enige zoon Isaak…”, want hij had nog een zoon, genaamd Ismael, “…. En ga naar de plaats die ik u zal laten zien en daar zult gij een offer brengen, een brandoffer” Abraham zei, “Amen!!”
Hij sprak met niemand, ging en deed wat hij deed, en werd uw vader, mijn vader, onze vader in het Geloof. Jezus kwam in de wereld door middel van deze man, door zijn gedurfde geloof, van goede moed, lef en moed… op 75 jarige leeftijd gaf God hem nog eens 100 jaar van leven erbij.
Merk op dat wanneer u en ik dit geloof overnemen en wij goede moed hebben, wij de wereld zullen kunnen overwinnen. Wat zegt de Bijbel?, dat u “in de” wereld zult overwinnen of dat u “de” wereld zult overwinnen? U zult de wereld overwinnen. Maar er zijn een aantal mensen in de kerk die proberen in de wereld te overwinnen, in plaats van de wereld te overwinnen, zij willen alleen maar in de wereld overwinnen. Zij zijn bezorgd met hun gezondheid, huwelijk, financieel leven en hun familie… U vraagt zich waarschijnlijk af, ”Maar bisschop is God niet degene die dit beloofde?”- Ja, en meer nog dan dit!
Maar voordat u in de wereld zult overwinnen, moet u eerst de wereld overwinnen. De wereld overwinnen betekend alles te verslaan wat ons psychologisch, emotioneel, seksueel, sentimenteel, economisch en familiair kan kwellen.
Het overwinnen van de wereld houdt in om alles te overwinnen wat onze 5 zintuigen prikkelen: wat u ziet, hoort, voelt, nodig hebt… bedreigingen, teleurstellingen, vervolgingen, moeilijkheden en zorgen.
Als u wilt overwinnen in de wereld, moet u volgens Jezus eerst de wereld overwinnen.
God is met u, en ik ook!!
Bisschop Júlio Freitas