internet-706x432Inter-NET of het wereldwijde web, velen worden opgeslokt door dit net en werden zo een prooi voor de duivel. Heeft u al eens een vlieg zien proberen los te komen uit het web van een spin?
Zo zijn de mensen, vastgeplakt aan social media, games en websites met allerlei soorten viezigheid, en de duivel sleept online velen naar de hel.
De waarheid is dat mensen, met de ontwikkelingen qua technologie en computers, gaan slapen en wakker worden met de telefoon in hun hand.
Het laatste in de avond is de telefoon.
Het eerste in de ochtend is de telefoon.
De duivel weet dat hij niet omnipresent is, dus zoekt hij 24 uur lang, online, naar prooien. Wat ook niet ontbreekt zijn apps, groepen en tools om u bezig te houden op het internet. Het aas van het kwaad is verleidelijk.
Het is niet verkeerd om internet, smartphone, computer of apps te gebruiken. Wat wel verkeerd is, is om er een slaaf van te worden.
U heeft uw computer beschermd tegen een virus, maar zou uw ziel wellicht geïnfecteerd zijn met slechte virussen?
Het internet heeft ertoe geleid dat velen de vrucht van de boom des levens aanraakten. De duivel zei: “Eet en gij zult GOED en KWAAD kennen…”.
Wanneer u het internet op een verantwoordelijke manier gebruikt en, vooral, met vrees voor God, dan brengt dit net u niet naar de hel.
De vrucht was daar, tot hun beschikking, en zij hadden toegang tot die boom, maar de vrees voor God liet niet toe dat zij het aanraakten. Dus, wie het internet zonder vrees voor God gebruikt is de verboden vrucht aan het aanraken en zal, vroeger of later, het Paradijs verliezen.
Hoe weet u of het internet u goed of kwaad doet?
Analyseer wat u leest en luistert, de sites en blogs die u bezoekt, de video’s die u bekijkt, de groepen en gemeenschappen waar u aan deelneemt, chat-rooms enz.
Als u deze vlieg wordt die vastzit in het wereldwijde web (internet), dan heeft u, net als een drugsverslaafde, bevrijding nodig.
Hier volgt een tip voor hoe het internet te gebruiken:
“Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig. Alles is mij geoorloofd, maar ik zal mij door niets laten knechten” (1 Korintiërs 6:12).
Herinner u zich deze vers, wanneer u op het web surft.
Dat de God van de Bijbel u zegent!
Met dank aan: Bisschop Bira Fonseca