positivo“Als u iemand vindt die het 1% met u eens is, dan kunt u die persoon 100% helpen door naar zijn/haar positieve kant te kijken en hem/haar te waarderen.”
Het is niet makkelijk, in feite, is het heel gecompliceerd wanneer wij iemand vinden die, ter vergelijking met onszelf, in bijna alle gebieden verschilt qua mening. Smaak, overtuigingen, de manier van naar het leven kijken… normaal gesproken noemen wij zo’n persoon een “dwarsligger”.
Er zijn echter, zoals met alles in het leven, twee kanten aan een munt. Het is normaal dat wij ons oogpunt beter vinden en meer waarderen dan het oogpunt van iemand anders, maar heeft u er ooit bij stil gestaan dat de andere persoon misschien hetzelfde denkt wanneer hij naar u kijkt? Zou het niet meer productief zijn om te kijken waar u en de andere persoon het samen eens zijn? Jullie zouden misschien, als jullie daar beginnen, dingen kunnen uitwerken.
Veel mensen hebben de neiging om naar de fouten van anderen te kijken. Die fouten zijn de startpunten waar zij hun kritiek om heen kunnen breien, zonder er bij na te denken dat de andere persoon ook maar een mens is, zoals zij, met kwaliteiten, fouten, problemen, verdriet, vreugde… iemand die zij misschien kunnen helpen door simpelweg naar hun POSITIEVE OF AANGENAMERE KANT te kijken!
Met dank aan: bisschop Júlio Freitas