Lidia_Henriques_02Lidia Henriques kreeg op haar dertiende al last van hevige hartkloppingen. Naarmate ze ouder werd, kreeg ze meer klachten tot het punt dat ze 8 pillen per dag moest innemen.

Van jongs af aan heb ik een slecht leven gehad. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 5 jaar was en mijn vader hertrouwde. Ik had een zeer slechte band met mijn schoonmoeder. De constante stress en negativiteit die ik meemaakte hadden een slechte invloed op mijn gezondheid. Op mijn 13e begon ik opeens last te krijgen van hevige hartkloppingen, maar omdat ik nog jong was, negeerde ik het.
VAN KWAAD NAAR ERGER
Toen ik 20 jaar was, begon mijn mond op een gegeven moment scheef te staan en kon ik niet meer goed praten. Ik ging naar een vriend van mij die een dokter was en hij merkte op dat ik leed aan hoge bloeddruk. Ik kreeg medicatie en de klachten verdwenen tijdelijk, maar toen ik 24 jaar was, begon ik weer last te krijgen van mijn hart. Ik dacht dat deze klachten op een gegeven moment vanzelf wel zouden stoppen en besloot om er geen aandacht aan te schenken. Ik raakte er zelfs aan gewend.
Na 30 jaar in Angola te hebben gewoond kwam ik naar Nederland. Nadat ik weer last had van de hevige hartkloppingen ging ik hier naar de dokter. Ik kreeg veel medicatie voorgeschreven. Het kwam zelfs zover dat ik 8 pillen per dag moest innemen. De medicatie nam ik wel in, maar mijn situatie veranderde niet. Dit alles had zo een slechte invloed op mij dat ik niet goed kon slapen.
Ik sliep twee uurtjes per dag en bleef de rest van de tijd woelen in mijn bed. Ik begon veel aan te komen, terwijl ik niet zoveel at en werd zelfs naar een psycholoog doorverwezen. Wanneer ik veel last kreeg van mijn bloeddruk begon mijn lichaam te trillen, maar als ik alcohol dronk, had ik daar geen last meer van. Hierdoor begon ik elke dag zware drank te drinken. Op een gegeven moment werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Mijn bloeddruk was toen levensgevaarlijk hoog.
DE VERANDERING
Ik kwam al naar het UKGR Centrum, maar nam de diensten niet zo serieus. Ik zag en las levensverhalen van mensen die vertelden hoe hun levens veranderden, maar mijn leven ging juist achteruit.
Ik had er genoeg van en besloot om de gebedskettingen serieus te nemen en deel te nemen aan een Campagne van Geloof. Met de tijd begon ik veranderingen te zien en mij beter te voelen.
Vandaag de dag is mijn gezondheid veel beter. Mijn bloeddruk is nu stabieler, ik zit lekker in mijn vel en ben zelfs afgevallen. Iets waar ik meer dan 30 jaar aan leed, heb ik zien veranderen door de kracht van het geloof. Ik kan gerust zeggen dat de gebedsketting werkt, omdat het mijn leven heeft veranderd!
Lidia Henriques