dinheiro-1-706x432Er kan geen geloof bestaan zonder discipline, zonder orde, zonder regels of zonder voorschriften.
Net zoals er geen liefde kan bestaan zonder trouw, zonder respect en zonder overgave.
Ik geloof dat het makkelijker is om de liefde te begrijpen wanneer wij het, bijvoorbeeld, associëren met geld. De liefde voor het geld is de wortel van al het kwaad (zie 1 Timoteüs 6:10).
Het geld is niet slecht. Slecht is de liefde die men ervoor heeft. Er zijn zielen naar de hel gegaan omdat zij hun ongeremde hebzucht eraan hebben toegewijd. De dorst, de honger naar het geld en de afgoderij met betrekking tot het geld waren zo intens, dat er mensen zijn die hun ziel aan de duivel overgeven in ruil ervoor.
Deze verknipte liefde voor geld wordt voor haar slachtoffers de eerste en meest belangrijke heer in het leven. Degenen die ervan houden zijn hierdoor bereid om te moorden, stelen, verraden, vernietigen enz., ze zijn in staat om alles te doen om het te hebben. Ze aanbidden het, dienen het als afgod, vereren het, buigen ervoor, geven zich eraan over en worden er letterlijk een slaaf van. Dit alles vanwege de liefde voor het geld.
Nou, stel u zich eens voor dat dezelfde liefde en toewijding gegeven zou worden aam de Enige Heer der heren! Als het zo zou zijn, hoefde Jezus niet eens naar de wereld te komen om Zich op te offeren voor de mensheid.
In feite geeft degene die liefheeft, zich over en hij gehoorzaamt de wetten van de liefde.
Bisschop Edir Macedo