Een tijd geleden was ik heel vroeg gaan slapen na een lange en vermoeide dag. Om de één of andere reden werd ik midden in de nacht wakker, twee uur ‘s nachts om precies te zijn. Ik kon het niet begrijpen. Ik ging naar de wc, maar ik had niet eens behoefte om iets te doen. Op dat moment hoorde ik een vogel buiten zingen. Ik keek nogmaals op mijn horloge om te controleren of het echt twee uur in de ochtend was. Ik had nog nooit een vogel horen zingen op dat moment van de dag…wat een verassing! Ik bleef me afvragen waarom hij zong….
Ik heb altijd gehoord dat mannelijke vogels zingen, zodat ze de vrouwtjes kunnen aantrekken. Ik heb eigenlijk nooit echt onderzoek over het onderwerp gedaan, maar ik vind het helemaal logisch. Ik denk dat de natuur altijd sensationeel is geweest in elk klein detail. Ze zingen, de één beter dan de ander, alsof ze in een LIVE opera optreden. Ze heffen hun hoofd een beetje omhoog en daar gaan ze – geen zanger kan zich ooit met hun vergelijken. En het feit dat zij dit allemaal doen, alleen maar om de aandacht van een vrouwelijke vogel te trekken… zij weten echt hoe ze een toekomstige vrouw moeten waarderen!
Dat is wat me het meest stoort elk jaar. Het is voor iedereen heel duidelijk hoe de natuur werkt. Het mannetje doet echt alles om de aandacht van het vrouwtje te krijgen, hij moet haar veroveren. Waarom is het voor de mens anders? De meeste vrouwen, jonge vrouwen en zelfs kleine meisjes zijn degenen die achter de mannen en kleine jongens aangaan. En weet u wat, een man hoeft deze dagen niet eens iets te doen, omdat de vrouwen hun toch willen. Ze kunnen werkloos, onvolwassen en zelfs dwaze jonge mannen zijn en de vrouwen vallen voor hun voeten.
De jonge man denkt normaal gesproken dat hij alles is, wanneer hij alle die jonge meisjes ( en soms zelfs volwassen vrouwen!) aan zijn voeten ziet en weet je wat hij doet? Hij verraadt ze allemaal. Dat klopt. Geen man verbindt zich aan makkelijke vrouwen. Hij kan zelfs doen alsof hij van hun aandacht houdt en zegt bla blahs zoals “je bent de vrouw van mijn leven”, maar wanneer het gaat om een echte verbintenis zoals een huwelijk, zijn ze geen echtgenote materiaal. Mannen houden van veroveren en wanneer ze jou niet hoeven te veroveren, gaan ze voor iemand die veroverd moet worden.
Ik weet dat sommige vrouwen het geloof hebben om de eerste stap te maken, maar ik deed dat niet en ik denk dat ik dat vandaag de dag ook niet zou doen. Mijn man moest mij veroveren. Hij moest door een aantal gênante situaties heen gaan om met mij te mogen daten. Bedenk wel dat ik al verliefd op hem was! We zouden thuis daten met mijn hele familie in de buurt, altijd in het openbaar….ik was niet zoals al zijn andere vroegere vriendinnen en hij wist dat.
Echt, wanneer de vrouw haarzelf waardeert, bewaart zij haarzelf. Ze geeft zichzelf nooit bloot door iemand hier te daten, en weer een andere daar, alsof veel jongens daten haar zou leiden naar de ware. Als het al iets zal doen, dan is het om verder weg testuren van hem! Ze kent haar waarde en laat niemand haar aanraken dan haar eigen man die echt haar lichaam en ziel verdient in de verbintenis van het huwelijk.
Cristiane Cardoso