lemeEr bestaat een groot gevaar dat een bedreiging vormt voor uw gezin en dat uw gehele leven kan vernietigen…
Vandaag wil ik over iets heel belangrijks met jullie praten, iets dat waarschijnlijk al in uw leven is gebeurd, zonder dat u het heeft opgemerkt: het gevaar van het toelaten dat de emoties overheersen in uw familie, tussen ouders, kinderen of broers en zussen en als gevolg, uw leven compleet vernietigen!
Ja, dat is een feit. U weet dat de emoties, zoals: onzekerheid, jaloezie, angst, hoogmoed, bezorgdheid, verdriet, egoïsme, wrok enz. 100% vergif zijn en, het heeft, gedurende het gehele bestaan van de mensheid, op de korte of lange termijn miljoenen huwelijken, families en zelfs landen weten te vernietigen.
Maar waarom?
Omdat de mensen zich in hun acties, beslissingen en houding lieten beheersen door de emoties, terwijl dit juist het tegenovergestelde moest zijn. Onze grote uitdaging als mens zijnde is om, ondanks onze gevoelens (die vaak erg extreem en intens zijn), geen beslissingen te nemen daarop, of op ze te reageren. Dit kan namelijk onze echtelijke, familiaire, sociale en professionele relaties ondermijnen.
Hoe ze te bestrijden?
Er bestaat maar één manier om de emoties te bestrijden en dat is door het gebruiken van het Bewuste Geloof in de Geboden en Beloften van Jezus de Levende God.
Merk op dat iedere keer dat wij ons laten leiden door de emoties, wij onszelf of, eventueel, iemand anders diep teleurstellen… maar, iedere keer dat wij ons verstand gebruiken met respect, liefde, consideratie, dankbaarheid, hoop… dan helpen wij onze familie om een probleem te overwinnen en andere problemen te voorkomen.
Dus, antwoord mij nu met eerlijkheid: Heeft u, wat uw familie betreft, uw emoties of uw verstand gebruikt?

“Want zij, die naar het vlees zijn, hebben de gezindheid van het vlees, en zij, die naar de Geest zijn, hebben de gezindheid van de Geest”.
– Romeinen 8:5

God is met u en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas