happyw
Wanneer we praten over ons gehele leven aan God te geven, wat betekent het dan eigenlijk wanneer we zeggen: ons GEHELE leven?
Het is zoals een huwelijk. Wanneer u echt van iemand houdt, wilt u uw gehele leven, alles wat u heeft, aan die persoon geven. Jullie worden één. Velen zeggen dat ze van hun vriend of vriendin houden, maar waneer het huwelijk aan bod komt, willen ze snel van onderwerp veranderen of zeggen dat het huwelijk niet nodig is. Dat het alleen maar een stuk papier is en dat het niet noodzakelijk is…
Eigenlijk wel.
Wanneer u trouwt, behoort vanaf die dag alles wat van u is ook aan de andere persoon toe. Als u niet getrouwd bent, dan bent u niet verplicht om alles van wie u bent en wat u heeft te geven, omdat u geen compromis heeft. Hoeveel mensen zijn bang om een compromis te maken? Ze zijn bang, omdat ze niet willen geven, ze zijn bang om hun vrijgezelle leven te verliezen en te doen wat ze willen, wanneer ze het willen.
Hetzelfde geldt voor God. Wanneer u echt van God houdt, dan geeft u uw Alles aan Hem. U houdt niets achter, u bent niet bang om uw GEHELE leven te geven, omdat u liefheeft. Velen geven hun gehele leven niet aan God, omdat ze weten dat ze veel dingen, die tegen Gods wil ingaan, moeten opgeven.
Maar met God, mijn lieve vriendin, verliezen we nooit. Wanneer u uw Alles aan Hem geeft, zal Hij ook Zijn alles aan uw geven. Hij zal Zijn Geest aan u geven. Stel u eens voor dat de Heilige Geest in uw binnenste woont, u begeleidt, beschermt, vrede, geluk en boven alles, de zekerheid van uw behoudenis geeft. Dat is ware liefde!
Het eerste en grote gebod is: “En gij zult de Here, uw God, liefhebben uit geheel uw hart en uit geheel uw ziel en uit geheel uw verstand en uit geheel uw kracht” (Markus 12:30) NBG ’51.
In andere woorden, heb God lief met uw gehele leven.
Dus, wat heeft u tegengehouden om uw alles aan God te geven?
Thelma Silva
Volg mij op twitter: Thelmalsilva