Gelokaliseerd in het oosten van Europa zit Oekraïne, een klein land met een oppervlak van 603,700 km² en ongeveer 47 miljoen bewoners, waarvan meer dan 80% christelijk is. De UKGR begon haar werk ongeveer 5 jaar geleden in de hoofdstad Kiev. Sindsdien heeft zij duizenden Oekraïners geholpen die, gedurende vele jaren, gedomineerd werden door het communistische regime, die een groot gedeelte van het land beheerste. Vandaag de dag geniet dit land van de zegens, omdat zij het onderwijs van het Woord van God in praktijk brengen.
Onlangs werd de nieuwste Universele Kerk van het land ingewijd in de aanwezigheid van honderden mensen die de mogelijkheid hadden om een ervaring met God te hebben. Ter gelegenheid sprak pastor Eder Figuerdo, die verantwoordelijk is voor het evangelisch werk in Oekraïne, over het belang om een leven te leiden dat te verbonden is met God.
Tijdens de dienst vertelde mensen over de veranderingen dien hun levens zijn gebeurd. Één van hen was mevrouw Nina Ivanovna Charkov, 47 jaar oud, die ziek en depressief naar de UKGR kwam. Zij overwoog om zelfmoord te plegen, maar sinds zij begon deel te nemen aan de diensten werd haar leven volledig hersteld door het geloof in de kracht van God.


UKGR Evangelisch Centrum te Kiev
Rua VASYLYA YANA, 3/5
Kiev 01033 UA
Tel: +380 44 2210284