“Ik wil opnieuw beginnen” zei de jonge vrouw. Ze haatte wat ze was geworden, het tegenovergestelde van wat ze had gedroomd dat ze ooit zou worden. Ze werd beheersd door haar passies en verslaving aan verliefdheid, waardoor zij in de verkeerde handen viel van allerlei ongepaste relaties. Ze vertelde zichzelf dat zij hun allemaal gebruikte, maar diep van binnen was ze alleen. Het leven had haar hard aangepakt, in een zekere zin zelfs op haar “getrapt”.
Ze zei dat ze opnieuw wilde beginnen maar ze maakte telkens dezelfde fouten. Altijd aangetrokken tot giftige vrienden en persoonlijke relaties, vanwege het plezier die zij aanboden. Muziek hielp haar vergeten en vulde haar elke minuut van de dag, van achter de schermen, met een soort emotie. Op die manier hoefde ze niet zoveel over haar leven te denken. Maar er waren altijd die tijden, altijd die momenten dat zij zich alleen voelde, ze wilde een ander leven. 
‘Wat is er mis met haar?’ Vragen mensen voortdurend. Ze kunnen haar niet begrijpen. Ze denken dat het gewoon een kwestie is van stoppen met hetgeen fout is, maar is dat zo?
Jezus dacht van niet. Dit is wat Hij zei:
“Indien dan uw rechteroog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit en werp het van u, want het is beter voor u, dat één uwer leden verloren ga en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde” (Matteüs 5:29) NBG 1951
Volgens Hem moet u voordat u een einde maakt aan een onjuiste manier van handelen, het helemaal vermijden. Natuurlijk zult u niet uw ogen uitrukken, maar u kunt zich ontdoen van die vrienden, Facebook account opzeggen, telefoonnummer veranderen, ipod afsluiten en alles weggooien wat uw verbindt met het leven waarvan u zegt dat u het haat. 
De vraag is, wilt u echt opnieuw beginnen? Als u niet kunt doen wat hier boven staat, dan weet u het antwoord op die vraag al.