Post Image

LOGO

Oude natuur

“Dood dan uw leden die op de aarde zijn: ontucht, onreinheid, hartstocht, kwade begeerte, en de hebzucht, die afgoderij is… Maar nu, legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. Lieg niet tegen elkaar, aangezien u de oude mens met zijn daden uitgetrokken hebt, en de nieuwe mens aangetrokken hebt, die vernieuwd wordt tot kennis, overeenkomstig het beeld van Hem Die hem geschapen heeft.” (Kolossenzen 3:5,8-10)

De enige manier voor een persoon om de Goddelijke natuur te hebben, oftewel, om de Heilige Geest te ontvangen, is door zijn menselijke natuur te laten sterven.

Soms, bidt de persoon, vast hij, doet voorstellen, doet alles zodat de Here Jezus een werk in hem doet, om de Heilige Geest te ontvangen, terwijl hij in feite zijn oude natuur moet laten sterven.

Dan komt de Heilige Geest om hem te transformeren naar het beeld van Hem die hem creëerde!

Met dank aan: Pastor José Luís Gonçalves

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*