Ik hoop dat u nu al een beetje plezier begint te krijgen om ten minste drie keer per week wat fysieke oefeningen te doen. En al vindt u het niet leuk, doe het toch maar. We kunnen niet door onze gevoelens leven.
De Here Jezus leerde ons om voor onze vijanden te bidden en voor degenen die ons haten. U zult ongetwijfeld iemand kennen “met wie u niet door één deur kunt”. Ook al kent u niet iemand in het bijzonder, kunt u alsnog een gebed opzeggen omdat God weet wie deze persoon is. Vraag God om het verstand van die persoon te verlichten, dat Hij hem/haar betere gedachtes geeft en bevrijdt van allerlei slechte gevoelens.
Het Financieel gebied – denk erover na om een “noodpot” te hebben. Een bepaald bedrag die u tot uw beschikking heeft alleen voor speciale gevallen. Het is niet dat wij slechte momenten verwachten, noch rekenen we op mislukkingen, maar zoals God Jozef inspireerde om te sparen voor de periode van de magere koeien, we dienen voorbereid te zijn voor elke gebeurtenis. Denk eraan om een bepaald bedrag, waarmee u zich ten minste één of twee manden kunt onderhouden, apart te zetten. In het geval iets gebeurt dat u maandelijks inkomen kan verstoren, zal dit u tijd geven om te “ademen”, totdat u kunt strijden om uw situatie te normaliseren. Natuurlijk zult u moeten sparen totdat u dit bedrag hebt bereikt. Maar de taak van vandaag is om met deze “noodpot” te beginnen, al is het maar met €1.
Als u een bedrijf hebt, denk dan aan de mogelijkheid om hetzelfde te doen.
Tot morgen!
Hier zijn de taken voor vandaag:
Vasten van Daniël – Dag 10

(Klik erop om het te vergroten)