Hieronder treft u de takentabel van vandaag. Een aantal punten spreken voor zichzelf. Wij willen echter een beetje uitbreiden over de kwestie van het thema Relatie.
Bij deze taak streeft u ernaar om behulpzaam, vriendelijk en nuttig te zijn voor iemand die hulp nodig heeft, hoe klein deze ook mag zijn. In Spreuken 3:27 staat: “Onthoud het goed niet aan wie het toekomt, terwijl het in uw macht is het te doen” (NBG ’51).
Een advies, tijd maken om naar iemand te luisteren die door een moeilijke situatie heengaat, een gunst, iemand helpen met het werk of de huishoudelijke taken – dit zijn een aantal voorbeelden.
Bij het deel – Financieel, dient u te stoppen en na te denken over uw huidige inkomen. Als u niet tevreden bent, wat zou dan een realistisch doel zijn waarvoor u moeite kunt doen om het in de volgende 6-12 maanden te behalen? Schrijf het bedrag op en plaats dit papier in uw portemonnee of een andere zichtbare plek, zodat u het altijd kunt zien. Vanaf dan zal God u ideeën geven over hoe u dit doel kunt behalen.
Slechte gewoontes zijn kettingen die ons vastbinden. Wanneer u er één in uzelf herkent, elimineer die meteen. Als u begeleiding hiervoor nodig hebt, dan kunt u dat met de pastor in de UKGR bespreken.
Wees gezegend, en tot morgen.
Hier zijn de taken voor vandaag:
Vasten van Daniël – Dag 3
(Klik erop om het te vergroten)