De eerste miljardair van de VS zei een keer in een interview:
“Ja, ik geef mijn tiende en ik wil u graag vertellen hoe dit allemaal begon.
Sinds ik klein was diende ik te werken om mijn moeder te helpen. Mijn eerste salaris was 1,50 dollar per week.
Na de eerste week van werk, kwam ik thuis met 1,50 dollar. Mijn moeder plaatste het geld op haar schoot en zei tegen mij dat ze heel blij zou zijn als ik de tiende van dat geld aan de Heer zou geven. En dat deed ik. Vanaf die week tot vandaag de dag heb ik van elke dollar die God mij heeft toevertrouwd de tiende gegeven.
Ik wil zeggen dat als ik de tiende van die eerste dollar die ik had verdiend niet had gegeven, dan zou ik de tiende niet hebben gegeven van het eerste miljoen dat ik verdiende.
Zeg tegen uw lezers dat ze de kinderen dienen te leren de tiende te geven en ze zullen groeien en trouwe beheerders van de Heer zijn.”
Hij begon de tiende te geven toen hij nog klein was en werd één van de rijkste mensen in de geschiedenis van de mensheid door de benzine industrie. Hij kwam van een arme familie en groeide zonder een vader op. Maar zijn moeder leerde hem om een wortel van trouwheid te werpen die, tot vandaag de dag, voorspoed brengt aan de familie Rockefeller (zijn fortuin toen hij overleed in 1937 bedroeg 760 miljard dollar. Aangepast aan het heden, is dit meer dan 12 keer zoveel als het fortuin van Bill Gates).
Trouw zijn in het weinig is een bewijs van karakter. Voordat u veel geeft aan iemand, test u eerst het karakter van die persoon en observeert zijn gedrag met het beetje dat hij heeft.
Zoals God benzine gaf aan Rockefeller, wil Hij bronnen van rijkdom aan Zijn kinderen geven. Er zijn nog veel schatten die nog ontdekt moeten worden, miljonair ideeën, gelegenheden…
Maar natuurlijk geeft God deze aan de trouwen en de ijverigen.