fogueirasanta
Twijfels over de Campagne van Israël

Toen ik de boodschap “Twijfels over de tiende” schreef, ontving ik ook veel vragen over de Campagne van Israël. Omdat wij begonnen zijn met de campagne, besloot ik om een beetje hierover te praten. De twijfels en vragen die mensen mij hebben gestuurd zijn veel:
– Is het verkeerd om een spaarrekening te hebben? Ik heb geen spaarrekening geopend, omdat ik alles wat daarop staat zal moeten offeren wanneer er een Campagne aangekondigd wordt…
– Ik wil een auto kopen, maar als de Campagne komt dan zal ik hem moeten verkopen en alles geven, dus waarom zou ik dan een auto kopen?
– Hoe kan ik mijn eigen huis kopen als ik niet eens in staat ben om de aanbetaling bijeen te brengen? Ik verzamel wat geld, maar zodra de Campagne er is moet ik alles geven…
Ligt het aan mij of heeft u ook het gevoel dat deze mensen de Campagne van Israël als een last zien en niet als een gelegenheid om hun dromen te bereiken? Hoe dan ook, ik geloof dat alles samenvalt onder de meest gestelde vraag:
“Als ik alles zoals de pastor predik geef, hoe zal ik dan ooit iets kunnen hebben?”
Mijn persoonlijke conclusie is het volgende: iemand die alles geeft bij elke campagne zal nooit in staat zijn om iets te bereiken. Ik kan u bijna horen vragen: “Maar heeft de pastor het dan verkeerd om alles te vragen?” Hier volgt nog een persoonlijke conclusie: nee, de pastor heeft het niet verkeerd, maar wie denkt dat hij om de 6 maanden alles moet geven, heeft de Campagne van Israël op een verkeerde manier bekeken. De grote vraag hier is om te achterhalen wat dat alles precies is.
Het alles waar de campagne naar verwijst, is niet alles wat u bezit: uw salaris, spaarrekening, plus uw auto, uw huis, uw kleren en alle waardevolle dingen die u bezit. Wat u dient te geven is ALLES WAT GOD U VRAAGT en niet alles wat u heeft (ook niet alles wat u denkt dat u moet geven).
Ik geloof dat u bij elke campagne uw pastor in de kerk hebt horen zeggen “luister naar de stem van God en kijk naar wat Hij van elke persoon wil”. Dat is de kwestie van deze situatie en hetgeen dat velen helaas niet begrijpen. Denk met mij mee: als de pastor zegt dat u dient te weten wat God van u wil, dan houdt dat in dat God degene is die uw offer zal vragen en niet de pastor. Als u naar de stem van God luister en weet wat Hij wil, dan dient u in dat geval wel 100% te geven van wat Hij u vraagt.
Maak dus, tijdens deze campagne die wij nu houden, de moeite om naar de stem van God te luisteren en zich door niets en niemand te laten leiden. Volgende week zal ik praten over hoe u kunt weten of u wel of niet naar de stem van God luistert.
Met dank aan: Patricia Lages