Ik kan niet uitleggen waarom ik graag naar films kijk, omdat ik ze, elke keer dat ik het doe, later toch bekritiseer. Er is meestal een slechte boodschap verborgen die bijna niemand doorheeft. Terwijl alle ogen en oren gericht zijn op de mooie, duidelijke boodschappen die naar voren worden gebracht, houd ik ervan om te kijken en luisteren naar de boodschappen tussen de lijnen. Ik denk dat ik een criticus van nature ben.
Eerder op de dag zat ik te denken hoe vreemd het is dat jonge mensen het kwaad zo makkelijk omarmen. Het kan hen niet schelen wat het beste voor ze is, ze geven om wat ze nu willen. Dit is wat Hollywood ze gedurende hun leven heeft geleerd:
• Je moet plezier hebben, dus niet hard studeren of nu iets plannen, laat het voor wanneer je teveel fouten hebt gemaakt.
• Plezier wordt gedefinieerd met het doen van allerlei verkeerde dingen, zoals roken, drugs gebruiken, dronken worden, uitgaan, met iedereen slapen, en tatoeages laten zetten. Hoewel deze vorm van plezier meestal een paar uurtjes duurt, kan je het altijd nog eens de volgende dag doen zodat ziektes en levenslange fouten, als gevolg, de eindresultaten zijn.
• Je moet zoveel mogelijk nieuwe dingen proberen. Kus een ander meisje, doe aan one-night-stands met totale vreemden en doe je best om een alleenstaande moeder te worden. Maar denk er niet teveel bij na, gewoon doen. Wie maakt zich zorgen over hoe jij je later zal voelen?
• Rook zodat stress weggaat.
• Gebruik drugs zodat jij je hoog, laag en zwak kan voelen op hetzelfde moment. Je zult eindigen als een slaaf, maar dat is goed.
• Toon je leven aan iedereen (inclusief de neppe) via Facebook en MySpace zodat je populair kan worden en veel vrienden zal hebben waar je nooit op kan rekenen.
• Jouw geweten is iets waar je nooit naar moet luisteren.
• Je kan je leven nu verknoeien, maak je geen zorgen. Je zult de dingen altijd later repareren en een gelukkig einde hebben.
NIET DUS!
Van Cristiane naar de aarde: Is daar iemand?
Zodoende concludeer ik dat de enige redelijke verklaring voor wat ik in 2011 zie is dat mensen gehersenspoeld worden en ze weten het niet. Arme generatie, ze verdrinken voor onze eigen ogen en wat kunnen we doen om hen te helpen, behalve ze de waarheid brengen? Hollywood heeft ze ook gehersenspoeld door ze te laten denken dat de waarheid saai is. Zij hebben vastgesteld dat wat je ouders zeggen, het waard is om te vergeten. Met betrekking tot wat God zegt, kun je gewoon gebruik maken van de oude gemeenschappelijke excuus ‘we zijn allemaal mensen’ en je komt ermee weg.
Als je nog kinderen wilt, zou ik er over nadenken voordat er een ander slachtoffer wordt gebracht naar dit binnenkort-wordende-hel.
Als je al kinderen hebt, zou ik ze weghouden van de media-troep. Als ik wist wat ik nu weet, zou ik nooit een cent eraan hebben besteed, totdat ik zeker wist dat mijn zoon niet het risico liep om besmet te worden. Als je een jong persoon bent en je hebt en geniet zelfs van het leven dat Hollywood jou heeft gepresenteerd als een gelukkig leven, vlucht dan voor je leven – je bent bedrogen! De bovenstaande lijst zal je zo down brengen dat jij je weg omhoog zult huilen, dat wil zeggen, als je naar boven kan komen, omdat de meeste mensen dat niet eens kunnen.
Cristaine Cardoso