calar_duvidaDE VASTEN EN U…
Gedurende deze 3 weken zal ik wat persoonlijke ervaringen posten die de lezers van onze blog hebben gehad tijdens de Vasten van Daniël waar zij aan deelnemen! Volg deze reis met ons, want het kan zo zijn dat hetzelfde ook met u gebeurt…
Marina Silva-Dekker:
“Werkelijk, wanneer de Geest van God ons verandert, dan is deze verandering radicaal. Ik ging van een onzeker en besluiteloos persoon naar een persoon die de juiste beslissing neemt en vooruit gaat totdat ik mijn doel bereik. De zekerheid dat het goed komt, komt van God en ik luister niet meer naar de stem van de twijfel!”
Wat er met Marina gebeurde, gebeurt op dit moment met veel mensen, ook al komen ze naar de kerk, toch vechten ze met deze levensvragen: “Als ik in God geloof, waarom blijf ik dan zo aan mezelf twijfelen in alles wat ik denk, zeg of doe?”; “Is mijn constante gevoel van onzekerheid en innerlijke wispelturigheid normaal?”… Nee dat is het niet, we kunnen dat zien aan de hand van het feit dat alleen de Heilige Geest deze situatie in ons kan veranderen. Het is geen fantasie, maar een inspanning, dagelijks offer en constante zelfverloochening. Het zijn kleine stappen die, door middel van de 21 Dagen Vasten, ons toestaan om meer diepgang te krijgen in onze Relatie met God en, geleidelijk, alles wat in onze “Achilleshiel” zit, te zien verdwijnen. We zijn nog in de eerste week, doe hierom uw best om de onrust te kalmeren door het Woord van God.
Goed is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas