sal165Nadat men een heerlijk gerecht heeft gegeten, wie is dan geïnteresseerd om te weten waar het zout vandaan kwam, wat het merk was en wie het maakte? Normaal gesproken prijst men het vlees, de bonen, de rijst enz.
Welnu, heeft u al eens gedacht over het beste gerecht van de wereld, zonder zout? De Here Jezus zei: “Gij zijt het zout der aarde…” (Matteüs 5:13).
Hoeveel mensen gaan door verschrikkelijke strijden heen in hun huis, werk, leven? Er is geen erkenning van niemand, met betrekking tot uw geloof, juist het tegenovergestelde, er is heel veel kritiek, zoveel zelfs dat men erover nadenkt om alles op te geven. Heeft u zich al eens voorgesteld als het zout, vanwege de verachting, vanwege de erkenning voor de andere specerijen en kruiden en nooit voor hem, besloot om te stoppen om het voedsel smaak te geven? Van de meest verfijnde maaltijd tot de meest simpele is het daar om het verschil te maken in het voedsel.
De Here Jezus zei niet “Jullie zijn het suiker, de meel, de boter…”. Nee Hij zei “Jullie zijn het Zout”. Met andere woorden: jullie hebben de macht om te beïnvloeden, om situaties te veranderen, om alles te veranderen. Maar vergis u zich niet: niemand zal komen om u op de schouder te kloppen.
Degene die van God is, is niet bezorgd om hetgeen andere mensen denken of zeggen over hem. Hij doet simpelweg zijn deel. Hij weet Wie met hem is en handelt volgens zijn geloof; hij gaat naar voren en blijft niet klagen over dingen van het verleden.
Verlies uw focus niet vanwege het kritiek. Ga met uw gehele kracht achter uw doelen aan en hef uw hoofd omhoog!
Met dank aan: bisschop Gonçalves