Logo37Jr01
9 juli 1977… op deze dag werd in een loods in een van de oudste buurten van Rio de Janeiro officieel het eerste UKGR Centrum geopend.
Edir Macedo was de oprichter. Nadat hij 16 jaar als ambtenaar voor de regering had gewerkt, besloot hij om met de steun van zijn familie, zich toe te wijden aan het Werk van God. Een beslissing die toentertijd door veel mensen als waanzinnig werd beschouwd.
Gebaseerd op de ideologie van de pinkstergemeentes, begon de bisschop de aandacht van kleine groepen mensen te winnen. Zijn passie om de meest behoeftige en minder bevoorrechte mensen te helpen deed het UKGR Centrum groeien in populariteit en in aanhang…
Al gauw werden de diensten gehouden in oude bioscopen en in zalen die in staat waren om het grote aantal mensen te bevatten die de beloftes van God wilden horen en ontvangen.
De levensveranderingen vonden plaats en in 1990 had het UKGR Centrum al meer dan 900 duizend leden.
Tempel van Salomo: het teken van de afgelopen 37 jaar
Maar het UKGR Centrum stopte niet daar, het staat op het punt om de grootste investering ooit in te wijden… De Tempel van Salomo, gebouwd vanuit stenen die van Israël gebracht werden. Deze nieuwe kerk zal in São Paulo gelokaliseerd worden.
Het zal een mega kerk worden die 126 meter lang zal zijn en 104 meter breed. Dat zijn afmetingen die groter zijn dan een voetbalveld. Meer dan 70.000m2 oppervlakte werd bewerkt en de inhoud van de tempel bestaat uit 28.000m2. De hoogte is 55 meter, wat gelijk is aan een flat met 18 verdiepingen.
Nu het werk bijna compleet is, zal de nieuwe Tempel zijn stempel zetten in de geschiedenis van het UKGR Centrum.
Het complex bevat 36 zalen voor het zondagsschooltje, met een capaciteit voor 1.300 kinderen. Het bevat ook TV en radiostudio’s, een auditorium voor 500 mensen en een garage waarin duizend auto’s passen.
Op de buitenplaats werd er ook een museum gebouwd worden van 250 meter. Daar zal de geschiedenis verhaald worden van deze kerk. De kerk die het meest groeit ter wereld en levens heeft helpen herbouwen, waar het zich ook vestigt!