“Door wijsheid wordt een huis gebouwd, door verstand wordt het bevestigd; door kennis worden de kamers gevuld met allerlei kostbaar en liefelijk bezit.”Spreuken 24:3,4
Hoe mooi is het om thuis te komen in een huis dat op ons lijkt! Elke detail, van het decor tot de netheid in elke lade. Alles past…De kleuren van elke kamer, de accessoires die de meubels en uw goede smaak accentueren. De stijl die u kiest om uzelf uit te beelden is modern, eigentijds of klassiek. 
In de bovenstaande vers, noemt Spreuken dit kennis. Zoals gewoonlijk, accentueert de bijbel wat de wereld niet doet. U hoort mensen alles doen voor hun uiterlijk, financieel succes en populariteit – maar wie investeert in zijn eigen huis? Deze dagen doen weinig vrouwen dat. Sterker nog, sommigen denken zelfs dat dit een baan is voor vrouwen die niets doen in het leven. Ze noemen ze huisvrouwen. Sommigen kijken zelfs neer op vrouwen die van hun huis houden alsof ze “Gooische Vrouwen” zijn, zo netjes, het is verontrustend. Nou noem mij maar een Gooische Vrouw als u dat wilt. Ik hou ervan dat mijn huis mij schitterend vertegenwoordigt. 
Wanneer u ernaar kijkt als uw eigen plekje onder de hemel, waarom zou dat dan niet kunnen? Hoe kunt u er zo goed uitzien en leven in een rommelig huis?
Ik hou ervan om te kijken naar huisdecoraties. In sommige films is dat eigenlijk het enige waar ik van geniet. Breng me naar een witte kamer, laat me daar een paar minuten alleen en ik zal het gevoel hebben alsof u mij een geschenk geeft! Maar zelfs als u er niet van geniet, stel ik voor dat u het probeert. U kunt zich verbazen over hoe interessant het wordt, vooral als dingen beginnen uit te beelden wat voor soort persoon u bent. 
Kijk, kennis waarvan weinig mensen wisten dat hij bestond….laat de kamers gevuld worden met alle kostelijke en liefelijke rijkdom. Als uw huis eruit ziet alsof het geliefd is, stel u uzelf dan eens voor? Nogmaals, als er geen zelf-liefde is, hoe kan het er dan zijn voor het huis?  En als er geen liefde is voor het huis, waarom zou u dan naar huis gaan? En als u niet naar huis gaat, waar gaat u dan naartoe?
Nergens.
Cristiane Cardoso