vasten_2Wat dient u te doen tijdens deze vasten?
Gezien het feit dat u geen TV zult kijken, muziek zult beluisteren of sites zult bezoeken die NIETS met God te maken hebben, kunt u uw tijd gebruiken om vaker de Bijbel te lezen (misschien zijn er boeken in de Bijbel die u nog niet hebt gelezen), meer thuis te bidden (werken aan uw intieme relatie met de Here Jezus) en naar opbouwende liedjes en boodschappen luisteren op radiopositief.nl.
U kunt ook uw tijd besteden aan andere positieve dingen, zoals meer tijd besteden aan uw familie, beter voor uw lichaam zorgen door te sporten, zaken afmaken die u al een tijd hebt uitgesteld. Maar vergeet niet dat het belangrijkste is om tijd te nemen om dichter bij God te komen, zodat Zijn Geest over u uitgestort kan worden en u een nieuw persoon kunt worden.
Wat dient u niet te doen tijdens deze vasten?
Onthoud dat het doel van deze Vasten is om gedoopt te worden met de Heilige Geest of vernieuwd te worden in uw relatie met God, als u de Heilige Geest al hebt ontvangen. Als u weet dat er een zonde is die u nog pleegt, stop daar dan mee. Vermijd mensen die een slechte invloed op uw geloof hebben, dit is tussen u en God en niemand mag dat bederven (Psalmen 1:1, 1 Korintiërs 15:33). Vermijd plaatsen die een verleiding voor u kunnen bieden. Geef niet toe aan negatieve emoties zoals wrok, woede-uitbarstingen, willen opgeven, jaloezie, kijken naar het verleden en dergelijke. Laat u zich niet afleiden van uw hoofddoel.
Met dank aan: Daniël Gebremichael
Bisschop Rui Silva
Bezoek ook mijn blog op: bpruisilva.nl